Kouvolassa varmistui neljä uutta koronatartuntaa keskiviikkona

Kymenlaaksoon ei tiettävästi ole tullut koronatartuntoja EM-kisaturistien mukana, Kymsote kertoi keskiviikkona.

Kuvituskuva. Emmi Korhonen

Aaro Immonen, Joonas Heinonen

Kouvolassa varmistui neljä uutta koronavirustartuntaa keskiviikkona. Kouvolassa on todettu nyt yhteensä 743 tartuntaa pandemian aikana. Tiedot käyvät ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n koronakartasta.

Iitin koronatilanteeseen ei tullut muutoksia keskiviikkonakaan. Kunnassa on todettu yhteensä 33 tartuntaa.

Kymsote kirjasi Kymenlaaksossa kolme uutta koronatartuntaa keskiviikkona. Kymsoten alueella on todettu yhteensä 1 615 koronavirustartuntaa. Kymenlaaksossa on sairaalahoidossa tällä hetkellä yksi koronaviruspotilas.

THL:n ja Kymsoten lukujen erot johtuvat pääasiassa siitä, että THL:n tilastoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa.

Kymenlaaksossa on viimeisen kahden viikon aikana 8.–21.6. todettu uusia tartuntoja 22. Ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on 13,4. Tartuntaluvut saadaan järjestelmästä kotipaikkakunnan mukaan, joten luvuissa ei todennäköisesti ole kaikkia kotikunnattomia Kymenlaakson alueella oleskelevia henkilöitä, Kymsote kertoi tiedotteessaan keskiviikkona.

Tartuntojen jäljitettävyys on noin 85 prosenttia. Ulkomaanmatka on tartuntalähteenä noin 64 prosentissa tapauksista. Tiedossa on myös ulkomailta saatu jatkotartunta perheenjäsenelle tai muuhun lähipiiriin kuuluvalle.

Kymenlaaksoon ei tiettävästi EM-tartuntoja

Pietarissa pidetyt jalkapallon EM-ottelut ovat lisänneet positiivisten koronanäytteiden määriä. Ajalla 21.–23.6. Kymenlaakson näytteenottojärjestelmään on tullut yli 20 todennäköistä EM-kisoihin liittyvää koronatartuntaa, näiden henkilöiden kotikunnat ovat eri puolilla Etelä-Suomea ja henkilöt ovat pääasiassa nuoria miehiä. Tiedossa ei ole, että joukossa olisi kymenlaaksolaisia.

Rajaliikenne on lisääntynyt muutenkin ja Venäjän koronatilanne herättää suurta huolta Kymsoten alueella. Erityisen huolestuttavaksi tilanteen tekee koronaviruksen Delta-muunnos (Intian virusmuunnos).

Koordinaatioryhmä keskusteli muun muassa lasten päivähoidon riskeistä

Kymenlaakso jatkaa perustasolla. Alueellisessa koronakoordinaatioryhmässä keskusteltiin keskiviikkona muun muassa kuntien huolesta koskien varhaiskasvatusta ja lisääntyvää ulkomaanmatkailua.

Päivähoitoon tuodaan lapsia, jotka ovat juuri saapuneet ulkomailta. Ryhmä haluaa muistuttaa, että myös lasten kohdalla on syytä noudattaa terveysturvallisia toimintatapoja. Alueellinen koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että myös lapset noudattavat ulkomailta palatessa 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia. Myös alle 12-vuotiaat lapset voivat lyhentää omaehtoista karanteenia koronavirustesteillä.

Muuten alueellinen koronakoordinaatioryhmä ei antanut uusia suosituksia eikä rajoituksia Kymenlaaksoon.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontuu ensi viikolla vielä normaalisti.

Koko maassa 107 uutta tartuntaa keskiviikkona

Koko maassa todettiin keskiviikkona 107 uutta koronatartuntaa. Viimeisen kahden viikon aikana Suomessa on kirjattu 1 071 tartuntaa. Se on 537 tartuntaa vähemmän kuin edeltävän kahden viikon aikana, jolloin tartuntoja oli 1 608.

Pandemian alusta alkaen Suomessa on varmistunut 94 596 tartuntaa.

Suomessa on raportoitu viime viikon keskiviikon jälkeen kaksi uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta. Virukseen liittyviä kuolemia on raportoitu Suomessa nyt yhteensä 969. THL päivittää koronaan liittyvien kuolemantapausten määrän kesällä kerran viikossa keskiviikkoisin.

Juttua päivitetty Kymsoten uusimman tiedotteen tiedoilla kello 14.57.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka