Kouvolan seudulla juhannuksen menoliikenteen huippu osuu torstai-iltapäivään

Poliisi valvoo juhannuksena vesiliikennettä Vuohijärvellä ja Kimolan kanavalla. Kouvolan seudun tietyöt voi tarkistaa Fintraficin nettisivuilta.

Juhannuksen menoliikenteen pahin ruuhka Pohjois-Kymenlaaksossa sijoittuu todennäköisesti torstai-iltapäivään.

– Juhannusaattona puolen päivän aikaan liikenne on luultavasti rauhallisempaa, ylikonstaapeli Petteri Suni sanoo.

Sunin mukaan poliisi valvoo juhannusliikenteessä kuskien ajotapaa, ajonopeuksia ja ohituksia. Myös kuormien kiinnityksiin kiinnitetään huomiota. Sunin mukaan massapuhallutuksia ei ole tulossa. Jos kuljettaja joudutaan pysäyttämään jostain syystä, hänet myös puhallutetaan.

Poliisi valvoo juhannusliikennettä pääteillä, ainakin valtatiellä 6 ja Mikkelin-tiellä. Myös pienempiä teitä mökkiasutusten lähellä valvotaan.

Paluuliikenteen ruuhkaisin aika tulee olemaan sunnuntai iltapäivä ja alkuilta. Ruuhkia välttävän kannattaa lähteä matkaan sunnuntaiaamuna tai vasta maanantaina.

Suni toivoo, että ihmiset varaisivat juhannuksen matkustamiseen tarpeeksi aikaa eivätkä kiirehtisi.

– Olisi hyvä tarkastaa, että renkaat ovat kunnossa ja pissapojassa on vettä. Lisäksi kuormat tulee olla kunnolla kiinnitettyjä.

Sunin mukaan juhannusliikenteeseen tarvitaan malttia ja ymmärrystä muita kuskeja kohtaan.

Turvallisesti ja selvin päin

Poliisi valvoo juhannuksen vesiliikennettä Kouvolan alueella ainakin Vuohijärvellä ja Pyhäjärvellä Kimolan kanavalla.

– Moottoriveneitä kuljettavien tulee olla selvin päin ja osata ohjata venettä. Lisäksi kaikilla moottoriveneessä olevilla tulee olla pelastusliivit. Pelastusliivejä suositellaan myös soutuveneisiin. Moottoriveneissä täytyy olla asianmukaiset sammutusvälineet, komisario Timo Kuokkanen Kouvolan Poliisista sanoo.

Kuokkasen mukaan poliisi valvoo, ettei se häiritse muita veneilijöitä eikä alueen asukkaita. Kuokkanen on kuullut Kimolan kanavan lähellä asuvilta, että kanavan läheisyydessä on ajettu veneillä ylinopeutta.

– Veneillään hyvällä fiiliksellä, turvallisesti ja muut huomioon ottaen.

Vesiliikennelaki uudistui vuonna 2020. Sen mukaan kaikissa vesikulkuneuvoissa, mukaan lukien soutuveneissä, tulee olla päällikkö. Päällikkö vastaa veneen turvallisuudesta. Päällikön ei tarvitse olla veneen kuljettaja.

Kouvolan seudun tietyöt voi tarkistaa Fintraficin sivuilta.

Mainos: Punos Mobile

Mainos: Punos Mobile

Koodarin koti on Kouvolassa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka