Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyviä työllisyyslukuja Kouvolasta – Työttömien määrä laski ja työpaikkojen nousi toukokuussa

Pitkäaikaistyöttömien määrä sen sijaan kasvoi vuoden takaisesta

Toukokuun lopussa Kouvolassa oli 4 088 työtöntä työnhakijaa. Se on 2 257 ihmistä vähemmän kuin viime vuoden toukokuussa. Määrä on laskenut 36 prosenttia. Tiedot ilmenevät Kaakkois-Suomen ely-keskuksen toukokuun työllisyyskatsauksesta.

Työttömien määrä laski toukokuussa edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta kaikissa kaakkoissuomalaisissa kunnissa. Kouvolassa oli määrällisesti toiseksi eniten laskua.

Myös alle 25-­vuotiaiden työttömien määrä laski edellisvuodesta kaikissa kaakkoissuomalaisissa seutukunnissa. Kouvolan seudulla laskua oli eniten, 49 prosenttia.

Kaakkois-Suomessa alle 20-­vuotiaiden työttömyys oli laskenut 33 prosenttia. Heitä oli työttömänä 422 henkilöä. Yli 50-­vuotiaita oli työttömänä 6 662 henkilöä eli 34 prosenttia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Pitkäaikaistyöttömiä 35 prosenttia enemmän

Toukokuun lopussa Kaakkois­–Suomessa oli yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita pitkäaikaistyöttömiä 5 039, mikä on 35 prosenttia eli 1 310 henkilöä enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Kouvolassa oli toukokuun lopussa pitkäaikaistyöttömiä 1 448. Nousua oli viime vuoden toukokuusta 32 prosenttia eli 353 ihmistä. Koko Suomessa oli 59 prosenttia enemmän pitkäaikaistyöttömiä kuin viime vuoden toukokuussa.

Kouvolan seudulla oli avoimia työpaikkoja 71 prosenttia eli 327 kappaletta enemmän kuin edellisvuonna.

Kaakkois­–Suomen työ­ ja elinkeinotoimistossa oli toukokuun aikana avoinna 2 509 uutta työpaikkaa. Uusien paikkojen määrä oli 1 016 työpaikkaa enemmän kuin vuosi sitten.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.