Koronatilanne pahenee vauhdilla Kymenlaaksossa: Harkinnassa on jo kiihtymisvaiheeseen palaaminen

Joka kolmas Kymenlaaksossa varmistuva koronatartunta liittyy ulkomaanmatkaan. Kymenlaakson tartunnoista valtaosa varmistuu Kouvolassa.

Joka kolmas Kymenlaaksossa varmistuva koronatartunta on peräisin ulkomaanmatkalta. Kuvituskuvassa Nuijamaan rajanylityspaikka. Kai Skyttä

Tapani Olkku

Kymenlaakso saattaa siirtyä koronaepidemiassa perustasolta kiihtymisvaiheeseen, kertoo Kymsote. Kymenlaakson koronatilanne on huonontunut nopeasti.

Viimeisen viikon aikana tartuntoja on varmistunut yhteensä 46. Edellisen viikon aikana niitä varmistui 13.

Kiihtymisvaiheeseen siirtymistä pohditaan Kymsoten mukaan tällä hetkellä tarkasti.

Asiasta päättää alueellinen koronakoordinaatioryhmä. Se kokoontui keskiviikkona ja pohti kiihtymisvaiheeseen siirtymistä pitkään. Seuraava kokous on määrä pitää ensi viikon keskiviikkona, mutta tarvittaessa ryhmä kokoontuu päättämään asiasta jo sitä ennen.

Samalla Kymsote vetoaa kymenlaaksolaisia välttämään kaikkea tarpeetonta matkustamista ulkomaille.

Joka kolmas varmistuva tartunta liittyy tällä hetkellä ulkomaanmatkaan. Reilut kymmenen prosenttia on saatu baareista, ravintoloista tai yökerhoista. Saman verran tartuntoja tulee sairastuneiden lähipiiristä.

Jalkapallon EM-kilpailut eivät ole ainoa ulkomaanmatkojen tartuntalähde. Niitä on tullut Kymenlaaksoon niin lentäen kuin laivoilla tehtyjen matkojen seurauksena.

Positiivisten koronanäytteiden osuus otetuista näytteistä on noussut 1,5 prosenttiin.

Kahden viikon ilmaantuvuusluku on Kymenlaaksossa 33,5 tapausta 100 00 asukasta kohti. Edellisellä kahden viikon jaksolla ilmaantuvuusluku oli 11,7.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka