Miehonkankaan alueen kaavaehdotus hyväksyttiin – Yritystoiminnoille suunnitellun alueen jatko riippuu Kymiringin toiminnasta

Kaavassa alueelle esitetään yhteensä noin 150 hehtaaria uusia työpaikka- ja teollisuusalueita.

Kouvolan Miehonkankaan alueen osayleiskaavaehdotus hyväksyttiin teknisessa lautakunnassa tiistaina. Alue on suunniteltu pääasiassa liikennehakuisille yritys- ja teollisuustoiminnoille sen otollisen sijainnin ja hyvän saavutettavuuden vuoksi.

325 hehtaarin alue sijaitsee valtatien 12 eteläpuolella, noin viisi kilometriä Korian taajamasta Kausalan suuntaan. Kymiring-rata sijaitsee alueen läheisyydessä valtatie 12:n toisella puolella.

Kaavassa alueelle on esitetty yhteensä noin 150 hehtaaria uusia työpaikka- ja teollisuusalueita sekä aluevaraus siellä jo olevalle jätteenkäsittelyalueelle. Loput alueesta on varattu suojaviheralueille, maa- ja metsätalouskäyttöön sekä muun muassa muinaismuistoalueiksi.

Osayleiskaavaehdotus pidetään julkisesti nähtävillä elokuun loppuun asti. Tekninen lautakunta käsittelee jätetyt muistutukset ja lausunnot loppuvuonna 2021.

Kaupungin kaavoitusarkkitehti Hannu Purho totesi aiemmin Kouvolan Sanomille, että alueen toteuttaminen on mahdollista aikaisintaan vuonna 2022. Purhon mukaan aikataulu riippuu Kymiringin toiminnan aktivoitumisesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka