Lumon investoi yli kaksi miljoonaa euroa Kouvolan tehtaisiinsa – Uuden tehtaan rakentaminen Espanjaan alkoi viime kuussa

Konserni on alkuvuoden aikana palkannut maailmanlaajuisesti noin 400 työntekijää.

Lumon on alkuvuonna investoinut Kouvolan tuotantolaitoksiinsa yhteensä noin viisi miljoonaa euroa. Lumon

Kimmo Puhakka

Parveke- ja terassilaseja valmistava kouvolalainen Lumon tekee mittavan investoinnin Kouvolan profiili- ja kokoonpanotehtaillaan. Yhtiö investoi noin 2,1 miljoonaa euroa profiilityöstökeskukseen, sahausautomaattiin ja pakkauslinjaan.

Lumon on kuluvan vuoden aikana investoinut Kouvolan tiloihinsa enemmänkin. Huhtikuussa se ilmoitti lasinjalostustehtaan laajentamisesta 800 neliöllä. Laajennuksen hinta oli kaksi miljoonaa. Kesäkuussa yhtiö päätti noin 820 000 euron hintaisesta kokoonpanolinjan uudistuksesta Kouvolan kokoonpanotehtaalla.

Lisäksi Lumonin tytäryhtiö Kanadassa saa uuden alumiinityöstökeskuksen, jonka arvo on noin 420 000 euroa.

– Panostamme voimakkaasti tuotantoomme, jotta voimme varmistaa riittävän tuotantokapasiteetin niin kotimaan kuin kansainvälisten yhtiöidemme tarpeisiin, Lumon-konsernin toimitusjohtaja Jussi Kinnunen sanoo tiedotteessa.

Hän kertoo yhtiön myynnin olleen alkuvuoden aikana 45 prosentin kasvussa. Maailmanlaajuisesti konserni on palkannut noin 400 uutta työntekijää.

Espanjaan rakennettavan tehtaan ensimmäinen kivi valettiin paikalleen toukokuussa paikallisen kutsuvierasyleisön läsnä ollessa. Lumon

Espanjaan 30 miljoonan tehdas

Vuoden alussa Lumon ilmoitti uuden tehtaan rakentamisesta Espanjan Antequeraan. 30 miljoonan euron arvoisen tehtaan rakennustyöt alkoivat toukokuussa. Tehtaan on tarkoitus olla tuotantovalmiina ensi vuoden elokuussa.

– Espanjan yhtiömme on kasvanut viiden viime vuoden aikana 80:stä henkilöstä 320:een. Kun uusi tehdas valmistuu, se tuo alueelle lisää työpaikkoja noin sadalle hengelle, kertoo Lumon Cristales Españan maajohtaja Javier Martínez kertoo tiedotteessa.

Jussi Kinnunen luonnehtii Espanjan tehtaan perustamista historialliseksi askeleeksi yhtiölle.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun rakennamme tämän kokoluokan tuotantolaitoksen ulkomaille.

Vuonna 1978 perustetulla Lumonilla on nykyään tytäryhtiöitä Ruotsissa, Norjassa, Venäjällä, Espanjassa, Saksassa, Sveitsissä ja Kanadassa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka