Kouvolassa perjantaina kahdeksan koronatartuntaa – Koronalle on voinut altistua beach volley -kisoissa Käyrälammella viime lauantaina

Muita uusimpia altistumispaikkoja Kouvolassa ovat Veturin Kotipizza ja Ramin Konditoria Manskilla, tiedottaa Kymsote.

Arkistokuva. Mirja Hussain

Marjo Latvanen

Kouvolassa on vahvistettu perjantaina kahdeksan uutta koronatartuntaa, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartasta. Iitissä tartuntojen määrä on yhä 34.

Kouvolassa on vahvistettu tällä viikolla päivittäin useita uusia tartuntoja. Torstaina uusia koronatartuntoja ilmeni 10. Keskiviikkona ja tiistaina vahvistettiin yhteensä 12 uutta tartuntaa.

Koronavirustartunnat Kouvolassa lähtivät nousuun heinäkuun alussa, kun Pietarista palanneet jalkapalloturistit saapuivat rajan yli Suomeen. Pietarissa koronavirustilanne on erittäin hankala.

Kymenlaakson koronatilanne oli alkukesällä rauhoittumaan päin, mutta 2. heinäkuuta maakunta palasi jälleen kiihtymisvaiheeseen. Heinäkuun 1. päivänä Kymsote ilmoitti, että sen koronajäljitys on ruuhkautunut.

Kymenlaakson viimeaikaista tautitapauksista osa on herkästi leviävää deltavarianttia.

Kouvolan koronatilanne oli kesäkuun puolella rauhallinen, mutta kuun vaihteen jälkeen tartunnat lähtivät reippaaseen nousuun. Juha Rika

Tartunnat ovat levinneet perhepiirissä ja jopa työpaikoilla

Kymsote tiedotti torstaina, että koronavirus on levinnyt Kouvolassa perhepiirissä, ravintoloissa, yksityistilaisuuksissa ja työpaikoilla.

Kouvolassa on voinut altistua koronalle beach volleyn aikuisten SM-kiertueen ottelupäivänä Käyrälammella. Ottelu pelattiin viime viikon lauantaina 3. heinäkuuta, tiedottaa Kymsote.

Altistua on voinut myös kauppakeskus Veturin Kotipizzassa sunnuntaina 4. heinäkuuta kello 15.30–16.30 ja Ramin Konditoriassa Manskilla maanantaina 5. heinäkuuta kello 16–17.

Kouvolassa on todettu pandemian alusta lähtien 838 koronatartuntaa.

Kymenlaaksossa on ollut viimeisen kahden viikon aikana 113 uutta koronatartuntaa.

Kymenlaaksossa on sairaalahoidossa edelleen neljä koronapotilasta. Määrä on ollut viime päivät sama.

THL:n mukaan Suomessa on todettu perjantaina 302 uutta koronatartuntaa. Pandemian alusta lähtien Suomessa on vahvistettu 97 651 koronatartuntaa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka