Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Omakannasta puuttuneita rokotetietoja on kirjattu järjestelmään tällä viikolla Kymenlaaksossa – Rokotusten puhelinajanvaraus ruuhkautunut aikojen siirtämisen takia

Valtaosa Omakannasta puuttuneista rokotetiedoista on kirjattu palveluun kuluneella viikolla Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä Kymsotessa. Järjestelmään on tehty korjaustöitä, ja todistusten kirjauksessa on ollut valtakunnallista viivettä.

Korjaustöitä Omakantaan tehdään edelleen. Mikäli asukas huomaa puutteita rokotustiedoissaan, häntä pyydetään odottamaan ja tarkistamaan tilanne myöhemmin uudelleen. Kymsoten koronarokotusten ajanvaraukseen voi olla yhteydessä, mikäli henkilö tarvitsee todistusta heti.

Tällä hetkellä rokotettavien tiedot kirjautuvat Omakantaan 10 päivän sisällä rokotuksen saamisesta.

Euroopan Unionin yhteinen todistus koronarokotuksesta sisältää tiedot saaduista koronarokotteista ensimmäisestä annoksesta lähtien. Heinäkuun 14. päivästä alkaen todistus sisältää tiedot myös koronatestituloksesta sekä sairastetusta koronavirustaudista.

Kymsotessa valmistellaan parhaillaan kansallisen koronatodistusten tulostus- ja kirjaamispalvelua. Tarkemmasta aloitusajankohdasta ilmoitetaan myöhemmin. Palvelu on tarkoitettu väliaikaiseksi niille, jotka eivät voi asioida Omakannassa. Kymsote suosittelee kuitenkin jatkossakin hakemaan todistukset pääsääntöisesti Omakannasta.

Kymsote toivoo, ettei sovittuja rokoteaikoja siirretä ilman painavaa syytä

Kymsoten tiedotteessa kerrotaan, että koronarokotusten puhelinajanvaraus on ruuhkautunut, sillä sovittuja toisia rokotusannosten aikoja siirretään.

– Koronarokotusten 2. aikojen siirrot sekä kuormittavat ajanvaraustamme, että siirtävät tarvittavan rokotekattavuuden saavuttamista. Toivomme, että sovittuja aikoja ei enää siirrettäisi kuin aidosti painavista syistä, Tanja Metsola pyytää.

Kymsote muistuttaa, ettei toista annosta voi aikaistaa ilman lääketieteellistä syytä. Myös kesän matkustaminen tulisi suunnitella niin, että rokote päästään ottamaan sovittuun aikaan omalla kotipaikkakunnalla.

Kymenlaaksossa ensimmäisen koronarokotuksen on saanut 64,5 prosenttia väestöstä, toisen annoksen 23,9 prosenttia. Yli 75-vuotiaista yli 80 prosenttia on saanut molemmat rokoteannokset.

Tällä viikolla koronarokotuksen ajanvaraus on avattu riskiryhmiin kuuluville 12–15-vuotiaille. Tämän ryhmän rokotukset keskitetään viikolle 30.