Kouvolassa lämpötila kohosi yli 30 asteen jo ennen puoltapäivää – Sateita on luvassa seuraavan kerran vasta perjantaina

Lämmintä on riittänyt sunnuntaina kautta koko itäisen ja kaakkoisen Suomen. Kolmekymmenen asteen lukemat ovat realismia pitkälle ensi viikkoon.

Kelit ovat otolliset esimerkiksi vedessä telmimiseen. Elsa Toikka

Juho Silventoinen

Kouvola on muun Suomen tapaan kylpenyt lämmössä tänä kesänä toden teolla. Elohopea on noussut hyvin korkealle myös tänä viikonloppuna.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Helena Laakso kertoo, että Kouvola kuuluu sunnuntain osalta Suomen kuumimpiin paikkakuntiin. Lämpötila oli kohonnut neljännelle kymmenelle monin paikoin jo ennen puoltapäivää.

– Helteistä ja kuumaa on. Kouvolassakin on päästy yli kolmenkymmenen asteen, Laakso kertoo.

Itä- ja Kaakkois-Suomessa mitataan sunnuntaina Laakson mukaan maan korkeimmat lukemat. Lämmintä riittää alueella hyvin laajalti.

Leppeä kesätuuli puhaltaa lounaasta joitakin metrejä sekunnissa. Suurta helpotusta tukalaan helteeseen ei siltäkään saralta ole siis luvassa.

– Ja kosteus antaa vielä sitten oman apunsa siihen, Laakso veistelee.

Sateita luvassa vasta loppuviikosta

Kuumuutta jatkuu Laakson ennusteen mukaan vielä pitkälle alkavaan viikkoon.

– Melkein sinne torstaille asti mennään kolmessakympissä päivittäin. [Etenkin] tiistai, keskiviikko ja torstai ovat kuumia päiviä, Laakso arvioi.

Loppuviikkoon on luvassa kuitenkin hetkellinen käänne. Tämänhetkinen ennuste lupaa perjantaille vesikeliä, jopa ukkosrintamaa.

– Näyttäisi, että perjantaina menee sateita ylitse. Sen jälkeen hieman viilenee, varsinkin yöt voivat olla vähän viileämpiä.

Takaisin hellelukemien makuun päästään kuitenkin jo pikapuoliin.

– Kovin pitkä se viileneminen ei ole, mutta hieman helpotusta siinä perjantain aikana näyttäisi olevan, ainakin näillä näkymin. Ehkä jo sitten sunnuntaina taas ollaan jo hellelukemissa, Laakso sanoo.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka