Tuli riehui asumattomalla maatilalla Sippolassa – Päärakennus tuhoutui palossa täysin, syttymissyystä ei toistaiseksi tietoa

Palon havaitsi ensimmäisenä naapuri. Itse tilalla ei ole päivystävän palomestarin mukaan asunut ketään enää hetkeen.

Juho Silventoinen

Sippolassa sijaitsevassa maatalossa on syttynyt tulipalo. Kymenlaakson pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta yhden jälkeen iltapäivällä.

Päivystävä palomestari Petri Tiainen kertoo palopaikalta, että tuhot ovat suuret.

– Talo on palanut aika lailla täydellisesti. Meillä on tällä hetkellä käytössä koura-auto, jolla puretaan rakennusta, kuvasi Tiainen tilannetta ennen kello viittä iltapäivällä.

Henkilövahinkoja palossa ei sattunut, sillä talossa ei ollut ketään sisällä – eikä itse asiassa ole ollut pitkään aikaan.

– Kyseessä on vanhan maatilan päärakennus, jossa ei ole asuttu aikoihin, Tiainen kuvaa.

Tilan välittömässä läheisyydessä ei ollut palon syttymishetkellä ketään. Palon havaitsi ensimmäisenä naapuri, joka näki tilalla savunmuodostusta ja kävi paikalla tarkistamassa, että tila todella on tulessa.

Suuret vahingot olivat ryöstäytyä vielä suuremmiksi

Palon syttymissyy on pelastuslaitokselle toistaiseksi täysi arvoitus.

– Ei mitään tietoa. Vähän ihmetellään itsekin, mistä palo olisi voinut syttyä, Tiainen toteaa.

Tiaisen mukaan tuli on tuhonnut talon sisätiloista paljon omaisuutta.

– Kaikki, mikä sisällä oli, on todella huonossa kunnossa, Tiainen kertoo.

Vahinkoa oli vähällä aiheutua vielä enemmän. Tiaisen mukaan oli hyvin lähellä, että palo olisi levinnyt ympäröiviin rakennuksiin. Pelastuslaitos sai palon kuitenkin hallintaansa.

Ennen kello viittä palopaikalla olivat käynnissä jälkisammutustyöt. Tiainen arvioi alkuillasta, että sammutus ja raivaus kestävät vielä useita tunteja.

Palvelut

Ruokapaikka