Kouvolassa maanantaina kolme uutta koronatartuntaa – Virtakiven saunalla on voinut altistua viime keskiviikkona

Tartuntojen määrä saattaa olla suurempi, sillä viikonloppuna otettiin tavallista vähemmän koronavirusnäytteitä.

Arkistokuva. Outi Paappanen

STT , Marjo Latvanen

Kouvolassa varmistettiin maanantaina kolme uutta koronatartuntaa. Kaupungin koronatartuntojen määrä on nyt 853, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tilastoista.

Iitissä ei ole ilmennyt uusia koronatartuntoja. Iitissä tartuntojen määrä on edelleen 34.

Kymsoten mukaan Kymenlaaksossa otettiin viikonlopun aikana tavallista vähemmän koronatestinäytteitä, mikä voi vaikuttaa todettujen uusien tautitapausten määrään. Myös Kymsote kirjasi maanantaina kolme uutta tartuntaa.

Osa maakunnan viime aikojen uusista tautitapauksista on herkästi tarttuvaa deltavarianttia. Kymsotella on tällä hetkellä sairaalahoidossa neljä koronaviruspotilasta. Määrä on sama kuin suuren osan viime viikkoa.

Kymsoten mukaan koronavirus on levinnyt Kouvolassa perhepiirissä, ravintoloissa, yksityistilaisuuksissa ja työpaikoilla.

Uusimpana altistumispaikkana on Virtakiven sauna Voikkaalla. Kymsoten mukaan siellä on voinut altistua koronavirukselle keskiviikkona 7.7. kello 21.45–24.

Kouvolassa on voinut altistua koronalle myös beach volleyn aikuisten SM-kiertueen ottelupäivänä Käyrälammella. Ottelu pelattiin viime viikon lauantaina 3. heinäkuuta.

Altistua on voinut myös kauppakeskus Veturin Kotipizzassa sunnuntaina 4. heinäkuuta kello 15.30–16.30 ja Ramin Konditoriassa Manskilla maanantaina 5. heinäkuuta kello 16–17.

Lisäksi Kauppakeskus Hansan S-marketissa on voinut altistua koronavirukselle 28.6.–9.7. välisenä aikana.

Suomessa 133 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu maanantaina 133 uutta koronavirustartuntaa, kertoi THL. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 2 807 tartuntaa, mikä on 1 454 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koronaviruksen ilmaantuvuus on koko maassa nyt noin 51 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden viimeksi kuluneilta kahdelta viikolta. Tätä edeltävillä kahdella viikolla ilmaantuvuusluku oli 24. Luvut ovat pyöristettyjä.

Suurinta ilmaantuvuus on Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä, jossa on todettu 97 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden kahden viime viikon aikana. Seuraavaksi suurinta ilmaantuvuus on Helsingin ja Uudenmaan (84) sekä Kymenlaakson (74) sairaanhoitopiireissä.

Vähiten tartuntoja suhteessa väkilukuun on Keski-Pohjanmaalla (3), Ahvenanmaalla (3), Länsi-Pohjassa (5) ja Pohjois-Pohjanmaalla (8).

Tehohoidossa kahdeksan ihmistä

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Suomessa lähes 3,47 miljoonaa ihmistä eli 62,4 prosenttia väestöstä, THL kertoo.

Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä on noussut eilisestä noin 3 500:lla.

Toisen annoksen rokotuskattavuus on nyt 24,4 prosenttia, mikä tarkoittaa noin 1,35:tä miljoonaa ihmistä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa noin 11 000:lla.

Sairaalahoidossa koronavirukseen liittyvän taudin vuoksi on Suomessa tällä hetkellä 43 ihmistä. Tehohoidossa heistä on kahdeksan ihmistä.

Sairaalahoidossa olevien määrä on noussut yhdellä viime perjantaista, jolloin THL viimeksi päivitti lukua. Tehohoidossa olevien määrä on pysynyt samana kuin perjantaina.

THL raportoi koronavirukseen Suomessa liittyvät kuolemantapaukset keskiviikkoisin.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa pandemian aikana 98 215.

Uutista päivitetty tarkemmilla luvuilla koko Suomesta ja Virtakiven saunan ja Hansan S-marketin altistumistiedolla kello 14.25.

Korjaus kello 21.21. Virtakiven saunan mukaan koronatartunnan saanut henkilö on saapunut alueelle 7.7. vasta kello 21.45, ei kello 20.45, kuten uutisessa aiemmin luki.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka