Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karjalan prikaatin koronavirustilanne on taas pahentunut – Viime viikolla 8 uutta tartuntaa, yhteensä heinäkuussa jo 26

Karjalan prikaatissa on tällä hetkellä 165 koronavirukselle altistunutta. Kontakteja kasarmilla vähennetään telttamajoitusta lisäämällä.

Karjalan prikaatin varuskunnassa Vekaranjärvellä on todettu heinäkuussa 26 koronavirustartuntaa. Viime viikolla uusia tapauksia varmistui kahdeksan, selviää puolustusvoimien tilastoista.

Vekaranjärvellä tapauksia on ollut tässä kuussa ylivoimaisesti eniten kaikista varuskunnista. Utin jääkärirykmentissä koronavirustartuntoja on raportoitu heinäkuussa kaksi. Viime viikolla Utissa ei havaittu uusia tartuntoja.

Rannikkoprikaatissa tartuntoja on ollut tässä kuussa 12, Kaartin jääkärirykmentissä neljä, Uudenmaan prikaatissa neljä ja panssariprikaatissa kolme. Yhteensä tartuntoja on ollut heinäkuussa 51.

Lähes kaikki heinäkuun tartunnat ovat olleet varusmiehillä, sillä puolustusvoimien mukaan henkilökunnalla on todettu tässä kuussa vain kolme tartuntaa.

Tartunnat varuskunnissa saatiin kesäkuussa lähes loppumaan, mutta nyt ne ovat lähteneet taas nousuun. Puolustusvoimien tilaston mukaan tammi–helmikuussa sen yksiköissä todettiin 145 tapausta, maaliskuussa 246, huhtikuussa 208, toukokuussa 31 tapausta ja kesäkuussa 5 tapausta.

Karjalan prikaatin operaatiopäällikkö, majuri Mika Mäenpää kertoi maanantaina Ylelle, että varuskunnassa on tällä hetkellä 165 altistunutta ja 18 koronaviruspotilasta. Lisäksi kotona on Mäenpään tietojen mukaan yhdeksän lomalla tartunnan saanutta, jotka eivät ole voineet palata palvelukseen. Mäenpään mukaan Vekaranjärvellä on kaikkiaan kuusi tartuntaketjua.

Hän kertoo Ylelle, että osa varusmiehistä siirtyy suoraan vapaajaksolta maastoon telttamajoitukseen, jolloin pystytään väljentämään majoitusta kasarmilla.