Kymsote: Kouvolassa tiistaina yhdeksän uutta koronatartuntaa

Kymenlaaksossa kahdessa viikossa 123 uutta koronatartuntaa.

Arkistokuva. Kai Skyttä

Marjo Latvanen

Kymsoten mukaan Kouvolassa on vahvistettu tiistaina yhdeksän uutta koronavirustartuntaa. Kymenlaaksossa on Kymsoten mukaan tiistaina 10 tartunnan päivä. Tartunnoista vain yksi on Etelä-Kymenlaaksossa.

THL:n tilastoihin maakunnan tuoreimmat tartunnat eivät ole vielä ehtineet. Päivän viiveellä päivittyvän THL:n koronakartan mukaan Kouvolassa varmistettiin tiistaina kolme uutta koronatartuntaa. Kaupungin virallinen koronatartuntojen määrä on nyt 856.

Kymsoten mukaan maakunnassa on vahvistettu koronapandemian alusta lähtien 1 772 tartuntaa.

Tiistaina Kymenlaaksossa on sairaalahoidossa kaksi koronapotilasta, kun vielä viikko sitten heitä oli viisi.

Iitissä ei ole ilmennyt uusia koronatartuntoja. Iitissä tartuntojen määrä on edelleen 34.

Kymenlaaksossa kahdessa viikossa 123 uutta koronatartuntaa

THL:n mukaan Kymenlaaksossa on varmistunut viimeisen kahden viikon aikana 123 koronavirustartuntaa. Edellisen kahden viikon jaksolla määrä oli 37 tartuntaa.

Kymsote on jäljittänyt osan viime aikojen koronatartunnoista ravintoloista alkaneiden ryppäiden jatkotartunnoiksi. Kymsoten mukaan koronaan on sairastuttu myös työpaikoilla ja ulkomaanmatkojen seurauksena.

Myös juhannusviikonloppuna 24.–27. kesäkuuta vietetyiltä Himos-festivaaleilta on tuotu koronatartuntoja ja kirjattu altistumistapauksia Kymenlaaksoon.

Maanantaina Kymsote tiedotti, että viime viikonloppuna otettiin tavallista vähemmän koronatestinäytteitä. Tämä heijastui maanantaina uusien tautitapausten määrään. Maanantaina Kymsote vahvisti vain kolme uutta koronatartuntaa.

Osa maakunnan viime aikojen uusista tautitapauksista on herkästi tarttuvaa deltavarianttia.

Kymsoten mukaan Pietarin jalkapallokisoista tuodut tartuntaketjut ovat rauhoittumaan päin.

Altistumispaikkojen listalla ei uusia paikkoja

Kymsoten altistumispaikoista kertovaan listaan ei ole tullut tiistaina uusia paikkoja.

Uusimpana altistumispaikkana on Virtakiven sauna Voikkaalla. Kymsoten mukaan siellä on voinut altistua koronavirukselle keskiviikkona 7.7. kello 21.45–24.

Kouvolassa on voinut altistua koronalle myös beach volleyn aikuisten SM-kiertueen ottelupäivänä Käyrälammella. Ottelu pelattiin toissa viikon lauantaina 3. heinäkuuta.

Altistua on voinut myös kauppakeskus Veturin Kotipizzassa sunnuntaina 4. heinäkuuta kello 15.30–16.30 ja Ramin Konditoriassa Manskilla maanantaina 5. heinäkuuta kello 16–17.

Lisäksi Kauppakeskus Hansan S-marketissa on voinut altistua koronavirukselle 28.6.–9.7.

Muokattu uutista klo 13.30. Korjattu Kymsoten taulukosta otettu tieto, jonka mukaan tartuntoja on Kouvolassa 10. Tartuntojen oikea määrä Kouvolassa tiistaina on yhdeksän, vahvistetaan Kymsotelta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka