Kymenlaaksossa keskiviikkona kuusi uutta koronavirustartuntaa: Kymsote toivoo paikallisten välttävän ulkomaanmatkailua

Kymsote toivoo, että varsinkaan Venäjälle ei nyt matkustettaisi. Muutakin tarpeetonta ulkomaanmatkailua tulee välttää.

Arkisto. Taru Hokkanen

Marjo Latvanen

Kymsoten mukaan Kymenlaaksossa on todettu keskiviikkona kuusi uutta koronatartuntaa. Kymsoten alueella on vahvistettu pandemian alusta lähtien yhteensä 1 778 koronavirustartuntaa.

Osa tartunnoista on herkästi tarttuvaa deltavarianttia.

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on noussut maakunnassa yhdellä. Sairaalassa on tällä hetkellä kolme koronapotilasta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoissa Kouvolalla on keskiviikkona 10 uutta tartuntaa. Kyseisistä tartunnoista yhdeksän näkyi Kymsoten tilastoissa jo eilen.

Kymsoten ja THL:n tilastoissa on eroavaisuuksia, koska THL:n tilastoissa näkyy myös sellaisia Kymenlaaksossa kirjoilla olevia henkilöitä, joita on hoidettu Kymsoten ulkopuolella. Lisäksi THL.n tilastot päivittyvät Kymsoten tilastoihin nähden viiveellä.

Iitissä tartuntojen määrä on edelleen 34.

Kouvolassa on ollut pandemian alusta lähtien THL:n mukaan 866 koronavirustartuntaa.

Ulkomaanmatkailu tulisi unohtaa

Kymsote on huolissaan matkailun lisääntymisestä Venäjälle. Kaksi päivää sitten voimaan tulleet maahantuloon liittyvät muutokset lisäävät terveysneuvonnan tarvetta Vaalimaalla. Tästä on seurauksena ruuhkia rajanylitykseen.

Kymsote suosittaa välttämään matkustusta Suomen ja Venäjän välillä. Myös muualle suuntautuvaa tarpeetonta ulkomaanmatkailua tulee välttää.

Mikäli kaikesta huolimatta matkustaa Venäjälle, akaisin Suomeen saapuessa tulee käyttää rajalla Finentry-palvelua.

Kymsotessa on tutkittu 5.–12. heinäkuuta 2 183 koronavirusnäytettä. Pandemian alusta lähtein näytteitä on tutkittu hieman yli 90 000.

Kymsoten altistumispaikoista kertovaan listaan ei ole tullut keskiviikkona uusia paikkoja.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka