Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolmella Kouvolan rannalla havaittu tällä viikolla hieman sinilevää – Järvisyyhystä tullut ilmoituksia myös Vennan rannalla käyneiltä

Sinilevää on havaittu Koivusaaren uimarannalla Myllykoskella, Sompasen uimarannalla Voikkaalla ja Valkealassa Likolammen uimarannalla.

Kouvolan kaupungin terveysvalvonta on havainnut tällä viikolla kolmella Kouvolan uimarannalla syanobakteereja eli sinilevää. Sinilevähavaintoja on tehty Koivusaaren uimarannalla Myllykoskella, Sompasen uimarannalla Voikkaalla sekä Valkealan kirkonkylällä Likolammen uimarannalla.

Näytteet otettiin maanantaina, kerrotaan terveysvalvonnan tiedotteessa.

Kesäkuussa Kouvolan kaupungin ympäristöpalvelut teki sinilevähavaintoja myös Valkealassa Jokelan uimarannalla, Lappalan Särkillä ja kirkonkylän uimarannalla.

Syanobakteerien määrä on ollut hyvin vähäinen.

Lisäksi Vennan rannalla on havaittu järvisyyhyä. Aiemmin järvisyyhyä havaittiin myös Käyrälammen uimarannalla. Heinäkuussa osa Käyrälammella uineista on ilmoittanut järvisyyhylle tyypillisistä oireista.

Järvisyyhyssä oireena on kutiava ja näppyläinen ihottuma. Kutina hellittää muutamassa tunnissa, mutta näpyt kestävät iholla kauemmin. Järvisyyhy paranee itsestään.

Uimavesien lämpötiloissa vaihteluväli oli 24 – 27,1 astetta viikolla 28.

Korjärvellä Inkeroisissa veden laatu heikentynyt

Kouvolan uimarantojen mikrobiologinen laatu oli heikentynyt heinäkuussa ainoastaan Korjärven uimarannalla Inkeroisissa. Korjärvellä otetuista näytteistä todettiin laatuvaatimukset ylittävä määrä enterokokkibakteereja.

Korjärven uimapaikkoja ovat järvi ja lampi. Laatu oli huonontunut ainoastaan järven uimavedessä. Lampi täyttää uimavedelle asetetut laatuvaatimukset.

– Tilannetta seurattiin lisänäytteillä. Myös järviveden lisänäyte täytti laatuvaatimukset, joten suositus uimisen välttämisestä voidaan purkaa, terveystarkastaja Mari Järvinen kertoo tiedotteessa.

Näytteitä otetaan monta kertaa kesässä

Kouvolassa on 11 kaupungin ylläpitämää uimarantaa ja kaksi yksityisen tahon ylläpitämää rantaa.

Rantojen asianmukaisuuden valvonnasta ja uimaveden laadun valvonnasta vastaa Kouvolan kaupungin ympäristöpalvelut. Uimaveden laatua valvotan kesäkuun 15. päivästä lähtien elokuun loppuun.

Uimarannat jaotellaan suuriin eli niin sanottuihin EU-rantoihin. Tällaisia rantoja Kouvolassa on neljä: Käyrälampi, Lappalan Särkät, Vennan ranta Utissa ja Koivusaari Myllykoskella.

Kaupungin terveysvalvonta ottaa EU-rannoilta uimavesinäytteet neljästi kesässä. Pieniltä rannoilta näytteet otetaan kolmasti kesässä.

Lisänäytteitä otetaan tarvittaessa.

Uutista päivitetty kello 15.47 uusilla tiedoilla Korjärven veden laadusta sekä Vennan rannan järvisyyhystä.