THL: Kouvolassa neljä koronavirustartuntaa torstaina – Kymsoten mukaan maakunnan koronatilanne on tasoittumaan päin

Koronalle on voinut altistua ravintola Pyöreässä Torpassa ja ravintola Brooklynissä.

Arkistokuva. Arkisto / Katja Juurikko

Marjo Latvanen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Kouvolassa on vahvistettu torstaina neljä uutta koronavirustartuntaa. Myös Iitin koronavirustartuntojen määrä on noussut yhdellä.

Kouvolassa on vahvistettu THL:n mukaan tähän mennessä 870 koronatartuntaa ja Iitissä 35.

Kymsoten mukaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu torstaina kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Sairaanhoitopiirin alueella koronatartuntojen määrä on nyt 1 786.

Sairaalahoidossa tällä hetkellä kolme koronaviruspotilasta. Määrä on sama kuin keskiviikkona.

Kymsoten ja THL:n tilastoissa on eroavaisuuksia, koska THL:n tilastoissa näkyy myös sellaisia Kymenlaaksossa kirjoilla olevia henkilöitä, joita on hoidettu Kymsoten ulkopuolella. Lisäksi THL:n tilastot päivittyvät Kymsoten tilastoihin nähden viiveellä.

Koronatilanne taas rauhoittumaan päin

Kymsote on tiedottanut uusista altistumispaikoista Kouvolassa. Altistumisvaara on ollut ravintola Pyöreässä Torpassa 9. heinäkuuta kello 00.30–02 sekä ravintola Brooklynissä 10. heinäkuuta kello 23–02.

Kymsoten mukaan maakunnan koronatilanne on jälleen tasoittumaan päin. Uusien tapausten määrä on pysytellyt samalla tasolla, eikä uusien tapausten määrä ole enää kasvanut.

Kymenlaakson uusista tartunnoista enimmät liittyvät ulkomaanmatkailuun ja ulkomailta tulleiden koronatapausten jatkotartuntoihin. Korona on tarttunut myös työpaikoilla, samassa taloudessa tai muuten lähipiiristä, baareissa, ravintoloissa ja tuttavien tapaamisissa.

Osa tartunnoista on herkästi tarttuvaa deltavarianttia.

Kymsoten tartunnanjäljitys toimii jälleen ilman ruuhkia.

Tarpeetonta ulkomaanmatkailua tulee välttää

Kymsoten toivoo maakunnan asukkaiden välttämään edelleen Suomen ja Venäjän välistä matkustamista ja muualle suuntautuvaa tarpeetonta ulkomaanmatkailua.

Mikäli kaikesta huolimatta matkustaa Venäjälle, takaisin Suomeen saapuessa tulee käyttää rajalla Finentry-palvelua.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka