Kouvolassa on ollut hellettä nyt tasan neljä viikkoa putkeen – Paahde jatkuu sunnuntaihin asti, sitten helpottaa

Heinolassa mitattiin torstaina tasan 34 astetta, mikä on kesän lämpöennätys.

Anjalan sääasemalla on mitattu hellelukemat nyt 28 perättäisenä päivänä. Veera Konsti

STT , Joonas Heinonen

Anjalan havaintoasemalla mitattiin torstaina hellelukemat 28. perättäisenä päivänä. Kouvolassa on siis ollut hellettä nyt tasan neljä viikkoa putkeen.

Forecan mukaan helleputki jatkuu todennäköisesti sunnuntaihin asti, jolloin perättäisiä hellepäiviä tulisi 31. Anjalan sääasemalla rikottiin jo keskiviikkona perättäisten hellepäivien ennätys.

Torstain korkein lämpötila Kouvolassa oli Ilmatieteen laitoksen mukaan 32,2 astetta, joka mitattiin Utissa kello 14.30.

Torstaina tehtiin myös Suomen tämän kesän lämpöennätys, kun Heinolassa mitattiin tasan 34 astetta. Ilmatieteen laitos vahvistaa torstaina mitatut lämpötilat lopullisesti perjantain aikana.

Ilmatieteen laitoksen mukaan tämän vuoden edellinen ylimmän lämpötilan ennätyslukema, 33,9 astetta, mitattiin keskiviikkona Hyvinkäällä Uudellamaalla.

Helleputken ennustetaan jatkuvan, mutta ei enää torstain lukemissa. Perjantaina tuuli kääntyy ja luoteesta virtaa viileämpää ilmaa. Kaikkialla maassa 30 asteen raja on jo tiukassa, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.

Eteläisimmässä Suomessa on lämpimintä ja lämpötila on 27–29 astetta. Maan keskivaiheilla lämpötilat jäävät suurin piirtein 25–27 asteen tienoille.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä rikottiin Suomessa lämpöennätys, sillä yön alimmat lämpötilat olivat mittaushistorian korkeimmat eli 24,2 astetta. Havainnot tehtiin Porvoon Kalbådagrundin majakan ja Lappeenrannan Hiekkapakan asemilla.

Molemmat havaintopaikat ovat veden ympäröimiä, mikä on vaikuttanut mitattuihin lämpötiloihin.

Hellevaroitus on voimassa kaikkialla maassa Lappia ja Koillismaata lukuun ottamatta. Metsäpalovaroitus on voimassa kaikkialla pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta.

Forecan mukaan 17. kesäkuuta alkanut helleputki katkeaa todennäköisesti maanantaina, mikäli ennusteeseen ei tule muutoksia.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka