Vuolenkoskella Iitissä sattui valtaisa vesivahinko – Vettä pumpattiin pois kohteesta tuhansia litroja minuutissa

Juho Silventoinen

Vuolenkoskella Iitissä on sattunut maanantaina suuren luokan vesivahinko. Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen vahingontorjuntatehtävälle ennen kello kahta iltapäivällä.

Päivystävä palomestari Jukka Huttunen Heinolan paloasemalta kertoo, että työmaan aikainen pato on päässyt vuotamaan. Vettä on vuotanut muun muassa rakennuksen sisään.

Huttunen ei kysyttäessä tarkenna, mistä rakennuksesta tai yleisemmin kohteesta on kysymys. Etelä-Suomen Sanomien mukaan kyseessä on korjattavana ollut rakennus Kymijoen rannassa.

Kukaan henkilö ei ollut onnettomuuden vuoksi vaarassa.

Valtavia vesimassoja

Itse pato oli Huttusen mukaan kaikin puolin asianmukainen. Onnettomuuteen johti hänen mukaansa huono tuuri: vahingon juurisyyksi Huttunen nimeää pettäneen kumitiivisteen.

Pelastuslaitos poisti paikalta vettä kuudella moottoriruiskulla, jotka poistavat vettä kukin kaksituhatta litraa minuutissa.

Kahden ja puolen tunnin kuluttua hälytyksestä vedenpinnan nousu oli saatu pysähtymään. Pelastuslaitos tiedotti saaneensa vuodon hallintaan kello neljän aikaan.

Puoli viiden aikaan sukeltajat olivat ovat saaneet vuotokohdan tukittua ja puoli seitsemältä illalla pelastuslaitoksen työt paikalla oli tehty.

Päivitetty kello 19:49 tiedolla pelastustöiden loppumisesta.

Palvelut

Ruokapaikka