Nordean asuntolainojen määrä kasvoi Kouvolassa alkuvuonna 18 prosenttia edellisvuodesta

Koko Nordean liikevoitto kasvoi toisella vuosineljänneksellä 1,34 miljardiin euroon.

Asuntolainojen kysyntä on Kouvolassa ollut alkuvuonna kiivasta, kertoo Nordea. Pankin asuntoluottojen määrä kasvoi alkuvuoden aikana 18 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Koko maassa kasvu oli 22 prosenttia.

– Koronan myötä lisääntyneet etätyöt ja -koulut ovat luoneet tarvetta vaihtaa asuntoa uuteen tilanteeseen sopivammaksi, asuntorahoituksesta ja päivittäispalveluista Kouvolassa vastaava johtaja Jani Suokas sanoo tiedotteessa.

Nordea kertoo lisänneensä asuntorahoituksen työntekijöitä niin Kouvolasa kuin koko Suomessa.

Säästäminen ja sijoittaminen lisääntyy seudulla Nordean mukaan etenkin nuorten keskuudessa.

Koko yrityksen liikevoitto kasvoi roimasti

Nordean liikevoitto kasvoi huhti–kesäkuussa 1,34 miljardiin euroon vuoden takaisesta 306 miljoonasta eurosta. Konsernijohtaja Frank Vang-Jensenin mukaan Nordean markkinaosuudet paranivat kaikissa Pohjoismaissa.

Liikevoiton kasvu johtui liiketoiminnan tuottojen huomattavasta paranemisesta, tiukasta kulujen hallinnasta ja luottotappioiden vähäisestä määrästä.

– Hoidossa oleva varallisuus kasvoi 24 prosenttia 387 miljardiin euroon, Vang-Jensen kertoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa liiketoiminnan huomattava vilkastuminen neljänneksen aikana kasvatti tuottoja ja tulosta, mutta lisäsi jonkin verran myös liiketoiminnan kuluja.

– Olemme viime kuukausien aikana nähneet, miten Pohjoismaat alkavat vähitellen avautua. Rajoituksia puretaan, rokotusohjelmat etenevät hyvin ja odotettavissa on paluu normaalimpaan tilanteeseen, Vang-Jensen arvioi.

Hän muistuttaa kuitenkin, että jatkossakin on otettava huomioon mahdolliset takaiskut, joita yllättävät virusmuunnokset voivat aiheuttaa.

Luottotappioita kertyi vain vähän

Vang-Jensen kertoo, että Nordean luottosalkun laatu pysyi vahvana toisella neljänneksellä. Toteutuneita luottotappioita kertyi vähän, ja luottotappioiden nettomäärä oli 51 miljoonaa euroa positiivinen.

– Odotamme nettomääräisten luottotappioiden jäävän vuonna 2021 selvästi alle vuoden 2020 tason.

Luottotappiovarauspuskuri pidettiin kuitenkin lähes ennallaan, koska pandemian täysimääräiset vaikutukset Nordean asiakkaisiin ovat yhä epävarmat.

Mainos: Punos Mobile

Mainos: Punos Mobile

Koodarin koti on Kouvolassa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka