Tiukemmat ravintolarajoitukset tulevat Kymenlaaksoon – Torstaista alkaen pilkku tulee keskiyöllä ja ravintolat pitää sulkea yhdeltä

Kymenlaakso jatkaa koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Osa baareissa olleista jättää Kymsoten mukaan tarkoituksella vastaamatta jäljittäjien soittoihin.

Kymenlaaksoon on tulossa nykyistä tiukempia ravintolarajoituksia. Torstaista alkaen pilkku tulee keskiyöllä ja ravintolat pitää sulkea aamuyhdeltä.

Asiasta päätti keskiviikkona kokoontunut Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä.

Lopullisen päätöksen rajoituksista teki valtioneuvosto torstain kokouksessaan.

Kymsoten mukaan koronatartunnat leviävät Kymenlaaksossa nyt erityisesti ravintoloissa nuorten aikuisten keskuudessa.

Koordinaatioryhmä totesi keskiviikon kokouksessaan myös, että Kymenlaakso jatkaa koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.

Tartuntojen jäljittäminen on vaikeutunut

Kymsote saa jäljitettyä tartunnoista nyt noin 60 prosenttia, kun edellisviikolla luku oli 80 prosenttia.

Jäljitys ei ole ruuhkautunut, mutta sitä hankaloittaa Kymsoten mukaan jäljittäjien välttely tavoitettavien osalta sekä epätarkkojen ja väärien tietojen antaminen.

– Baareissa juhlivat eivät aina muista missä ovat olleet ja kenen kanssa, mikä vaikeuttaa tartuntojen jäljitystä huomattavasti. Toisinaan jäljittäjien soittoihin jätetään kokonaan vastaamatta. On myös epäilty, että jäljitetyt eivät aina puhu ihan totta, Kymsoten hallintoylilääkäri Kari Kristeri sanoo tiedotteessa.

Korona nähdään harmittomana tautina

Terveysviranomaisten mukaan on valtakunnanlaajuinen ilmiö, että korona nähdään nuorten aikuisten kesken harmittomana tautina.

Siksi kaikkia suosituksia ei noudateta eikä koronarokotteelle katsota olevan tarvetta.

Pitkittyneitä oireita on kuitenkin ilmaantunut jopa joka kolmannella tautiin sairastuneilla.

– Jälkioireina on useissa tapauksissa jopa kuukausia jatkuvaa väsymystä ja muuta oireilua. Joissain tapauksissa työkyky on mennyt sairastaneella kokonaan, Kristeri sanoo.

Kymenlaaksossa sairaalahoitoa tarvitsevat erityisesti rokottamattomat. Maakunnassa on sairaalahoidossa neljä koronapotilasta.

Kymenlaaksossa ei tällä hetkellä rajoiteta tapahtumien osallistujamääriä. Kymsote kuitenkin edellyttää, että osallistujien terveysturvallisuudesta huolehditaan.

Ilmaantuvuusluku hienoisessa laskussa

Kymenlaakson ilmaantuvuusluku on viimeisen kahden viikon tarkastelujaksolla THL:n tartuntatilastojen mukaan 55,1. Edeltävällä jaksolla ilmaantuvuusluku oli 62,46.

Viimeisen viikon aikana todettiin 49 uutta tartuntaa.

Luvut ovat kääntyneet maltilliseen laskuun, mutta ravintola- ja tapahtuma-altistumisten myötä Kymsote on huolissaan niistä poikivista jatkotartunnoista.

Juttua päivitetty 22.7. kello 14:31. Lisätty tieto valtioneuvoston päätöksestä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka