Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvolan keskustaan avautuu maanantaina lottakanttiini – "Kun kanttiiniin astuu sisään, tulee Kouvolan asemalle sota-aikaan"

Kanttiini on rautatieteemainen ja mukana lottakanttiini-kilpailussa.

Kouvolan keskustaan avataan noin kuukauden ajaksi lottakanttiini. Kouvolan Seudun Lottaperinneyhdistys ry avaa kanttiinin maanantaina 2. elokuuta kello 11 osoitteessa Kouvolankatu 26.

Kanttiini avautuu kutsuvieraille kello 10 ja tuntia myöhemmin kaikille.

Lotta Svärd -järjestö täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Siihen liittyen järjestö on haastanut lottaperinneyhdistykset eri puolilta Suomea lottakanttiini-kilpailuun. Kouvolan Seudun Lottaperinneyhdistys on mukana kilpailussa.

Jokainen lottakanttiini ilmentää paikkakuntansa historiaa. Kouvolan lottakanttiinin teemaksi valikoitiin rautatie.

– Kun kanttiiniin astuu sisään, tulee Kouvolan asemalle sota-aikaan, yhdistyksen puheenjohtaja Merja Nieminen sanoo.

Kanttiinin sisustus on yhdistyksen jäsenten osaamisen tulos. Somistaja Irmeli Kuismin on suunnitellut kanttiinin rautatieteeman. Kanttiinissa on myynnissä käsitöitä, leivonnaisia ja lottatuotteita. Kanttiinin avajaisia juhlistaa muutaman soittajan ryhmä, joka on koottu entisen rautatieläisten puhallinorkesterin jäsenistä.

Kantiini on auki 3. syyskuuta asti, maanantaista perjantaihin kello 10–15.

Juttua korjattu 28.7.2021 kello 14.21. Aiemmin jutussa luki virheellisesti Lotta Svärd Säätiö. Se on korjattu Lotta Svärd -järjestöksi.