Kouvolan Saaramaa tarjoaa Eino Leinon tuotantoa Kammarmäen luontopolulla koko kesän – Potin tuvassa voi kuulla runoja ja lauluja sunnuntaina

Muistojen poluilla -kotikonsertti Potin tuvassa Saaramaassa tarjoaa vanhojen tunnettujen kirjailijoiden runoja, lauluja ja lausuntaa 1. elokuuta.

Potin tuvassa Saaramaalla esitetään 1. elokuuta Muistojen poluilla -ohjelma, jonka runot ja laulut ovat tuttuja suurten ikäluokkien lapsuudesta ja nuoruudesta. Sampo Ståhlberg

Marja Nyman

Alle 50 asukkaan Saaramaa sijaitsee Kouvolan itäreunalla lähellä Luumäen rajaa. Saaramaan kyläyhdistys järjestää kolmannen kerran taidetapahtuman, joka on tänä vuonna typistetty yhteen tunnin mittaiseen konserttiin sunnuntaina 1. elokuuta kolmelta iltapäivällä.

– Koronarajoitusten vuoksi tilaisuuteen voidaan ottaa vain 25 kuulijaa, joten liput on varattava ennakkoon, tapahtuman puuhamies Esko Junkkari sanoo.

Suuria nimiä

Tilaisuudessa kuullaan edesmenneiden runoilijoiden tuttua tuotantoa lauluina ja lausuttuina runoina.

– Tekstit ovat muun muassa Aleksis Kiven, Eino Leinon, Uuno Kailaan ja Saima Harmajan käsialaa, Junkkari kertoo.

Potin tupa on kylän suurimpia taloja. Se on Mikkelin musiikkiopiston pianonsoitonopettajan Sampo Ståhlbergin kesäasuntona.

Esiintyjistä Leena-Kaisa Kivioja lausuu ja laulaa runoja, Esko Junkkari lausuu ja kertoo runoilijoita taustoittavia tietoja sekä juontaa ja Sampo Ståhlberg säestää ja esittää pianosoolona Toivo Kuulan Lampaanpolskan.

Koska tilaisuus pidetään sisällä, pyydetään yleisöä käyttämään maskeja ja käsidesiä.

– Potin tupa sijaitsee Saaramaantie 980:n kohdalla, Junkkari opastaa.

Tauluja luontopolulla

Saaramaalla on 4,5 kilometrin mittainen Kammarmäen luontopolku, jonka varrelle kyläyhdistys on ripustanut 16 taulua.

– Jokaisessa taulussa on yksi Eino Leinon runo. Taustana tauluissa on kopio kotkalaisen taiteilija Liisa Mäkelän maalaamista kukka-aiheisista tauluista, Junkkari sanoo.

Taulut pystytettiin polulle juhannuksena. Ne pidetään paikoillaan syksyyn asti sen mukaan, miten ne kestävät kosteutta ja kylmää.

Luontopolun lähtöpisteelle ei ole julkista liikennettä, mutta henkilöautoille on parkkitilaa.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy Saaramaan kylä -kotisivuilta netistä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka