Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valkealan entinen sairaalarakennus on asetettu tulipalon jäljiltä käyttökieltoon – Kattopellit, tiilet ja betoninpalaset aiheuttavat loukkaantumisvaaran

Kattopellit, betoninpalat ja tiiliskivet aiheuttavat alueella liikkujille suurta vaaraa.

Tulipalossa pahoin vaurioitunut Valkealan entinen sairaalarakennus on asetettu käyttökieltoon, joka astuu voimaan heti.

– Vaarana on, että julkisivusta saattaa pudota omia aikojaan betonin- tai tiilenkappaleita. Myös kattopellit pihalla muodostavat oman vaaransa, sanoo käyttökieltopäätöksen tehnyt rakennusvalvontapäällikkö Risto Mikkola.

Kouvolan kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että päätös perustuu pelastusviranomaisen kanssa tehtyyn tarkastuskäyntiin, jossa kartoitettiin rakennuksen kuntoa sisä- ja ulkotiloista.

Myös pihalla olevat kattopellit aiheuttavat vaaraa

Kierroksella rakennuksen havaittiin aiheuttavan vaaraa turvallisuudelle.

– Palaneen osan ulkopuolellakin on ilmeinen riski. Sammutustöiden yhteydessä kiviaineisen julkisivun yläosaa on jouduttu repimään auki ja vaarana on, että sieltä saattaa pudota omia aikojaan betonin- tai tiilenkappale. Kattopellit pihalla muodostavat myös oman vaaransa.

Sairaalan ympärillä on tällä hetkellä pelastusviranomaisten nauhat. Kouvolan kaupunki asettaa vielä paikalle varoituskyltit.

Rakennuksen omistaa sveitsiläinen liikemies. Häntä ei ole tavoitettu.

– Kouvolan kaupunki katsoo velvollisuudekseen asentaa vaarasta ja käyttökiellosta kertovat kyltit rakennuksen edustalle.