Valkealan entinen sairaalarakennus on asetettu tulipalon jäljiltä käyttökieltoon – Kattopellit, tiilet ja betoninpalaset aiheuttavat loukkaantumisvaaran

Kattopellit, betoninpalat ja tiiliskivet aiheuttavat alueella liikkujille suurta vaaraa.

Vanhan sairaalan alueella ei ole turvallista liikkua. Kuva keskiviikolta. Sami Sorasalmi

Marjo Latvanen

Tulipalossa pahoin vaurioitunut Valkealan entinen sairaalarakennus on asetettu käyttökieltoon, joka astuu voimaan heti.

– Vaarana on, että julkisivusta saattaa pudota omia aikojaan betonin- tai tiilenkappaleita. Myös kattopellit pihalla muodostavat oman vaaransa, sanoo käyttökieltopäätöksen tehnyt rakennusvalvontapäällikkö Risto Mikkola.

Kouvolan kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että päätös perustuu pelastusviranomaisen kanssa tehtyyn tarkastuskäyntiin, jossa kartoitettiin rakennuksen kuntoa sisä- ja ulkotiloista.

Kouvolan kaupunki aikoo asentaa paikalle vaarasta kertovia kylttejä. Toistaiseksi paikalla on vasta pelastuslaitoksen asettamia varoitusnauhoja. Sami Sorasalmi

Myös pihalla olevat kattopellit aiheuttavat vaaraa

Kierroksella rakennuksen havaittiin aiheuttavan vaaraa turvallisuudelle.

– Palaneen osan ulkopuolellakin on ilmeinen riski. Sammutustöiden yhteydessä kiviaineisen julkisivun yläosaa on jouduttu repimään auki ja vaarana on, että sieltä saattaa pudota omia aikojaan betonin- tai tiilenkappale. Kattopellit pihalla muodostavat myös oman vaaransa.

Sairaalan ympärillä on tällä hetkellä pelastusviranomaisten nauhat. Kouvolan kaupunki asettaa vielä paikalle varoituskyltit.

Rakennuksen omistaa sveitsiläinen liikemies. Häntä ei ole tavoitettu.

– Kouvolan kaupunki katsoo velvollisuudekseen asentaa vaarasta ja käyttökiellosta kertovat kyltit rakennuksen edustalle.

Sammutustöiden yhteydessä julkisivun yläosaa jouduttiin repimään auki. Vaarana on, että seinästä putoaa maahan betonin- ja tiilenkappaleita. Sami Sorasalmi

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka