Kouvolan Kalalammen luontopolkua kunnostetaan – Kaupunki pyytää välttämään alueella liikkumista

Koko reitin pitkospuut vaihdetaan uusiin. Polun varrelle tulee kaksi nuotiopaikkaa ja istuimia.

Kalalammen ulkoilureitin kunnostustyöt ovat alkaneet. Työt valmistuvat arvion mukaan lokakuun loppuun mennessä.

Polun huonoon kuntoon päässeet pitkospuut uusitaan. Niihin osiin polkua, joissa ei ole pitkospuita, tulee kivituhkaa. Lisäksi reitin opastuksia ja taukopaikkoja parannetaan. Polun varteen tulee kaksi nuotiopaikkaa ja useampia istuimia.

Kalalammella on onki- ja uintipaikka. Verkkokadulla sijaitsevan parkkialueen tasoittaminen kuuluu kunnostustöihin.

Ulkoilureitti noudattaa pääosin vanhaa linjausta. Lohitie ja luontopolku yhdistetään kevyen liikenteen väylällä.

Rahoitus tulee Uudenmaan ely-keskuksen myöntämästä avustuksesta sekä kaupungin maa- ja vesialueille varatusta rahoituksesta.

Reitillä liikkumista pyydetään välttämään

Urakoitsijaksi valikoitui kilpailutuksen jälkeen Kymen Granite oy. Kouvolan kaupunki ja urakoitsija kehottavat välttämättään reitillä liikkumista töiden aikana turvallisuussyistä. Polku tulee olemaan ajoittain poikki.

Kymen Granite käyttää kunnostuksessa pääasiassa pieniä koneita, jotta polun ulkopuolinen maasto säilyisi mahdollisimman koskemattomana. Pitkospuiden asennus on suurilta osin käsityötä.

Kalalammen ympäri kulkeva polku on kaksi kilometriä pitkä ja se on helppokulkuinen koko perheelle sopiva kohde. Kunnostustöiden tavoitteena on esteettömyyden perustason vaatimusten täyttäminen.

– Reitillä ei ole jyrkkiä nousuja tai portaita. Pitkospuista tulee 1,3 metriä leveät. Siellä voi liikkua vaikka lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa, Mika Rahkonen Kymen Granitelta kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka