Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avilta huojentava tieto tapahtumajärjestäjille: Kymenlaaksossa voi järjestää tilaisuuksia ilman henkilömäärärajoituksia

Aluehallintoviraston mukaan tilaisuuksien järjestäjien on huolehdittava turvaväleistä, kun tapahtumassa on yli kymmenen osallistujaa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto avi on linjannut, että Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella voi järjestää 14. elokuuta alkaen kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta.

Päätös koskee yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa. Päätös on voimassa 13. syyskuuta saakka.

Avi päätti Kymenlaakson uusista rajoituksista perjantaina, koska Kymsoten alue siirtyi koronaepidemian leviämisvaiheeseen 4. elokuuta. Alueellinen koronatyöryhmä suositteli alueelle kokoontumisrajoituksia.

Avin linjauksen mukaan sisätiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa asiakkailla tai osallistujilla on oltava mahdollisuus turvavälien noudattamiseen. Tämä koskee yli kymmenen hengen kokoontumisia. Avin mukaan tilaisuuksiin osallistuvien oleskelu on pystyttävä järjestämään mahdollisimman väljästi.

Yli 50 henkilön ulkotilaisuuksien osallistuvien on pystyttävä välttämään fyysinen kontakti toisiinsa.

Sisätiloissa järjestettävissä yli kymmenen hengen tilaisuuksia ja ulkotiloissa järjestettävissä yli 50 hengen tilaisuuksissa on lisäksi noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistusta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Hygieniavaatimuksia on noudatettava. Osallistujille on annettava mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Kymenlaakson uusi kokoontumisrajoituspäätös noudattaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevaa päätöstä.

Kymenlaaksossa ei avin mukaan ole tällä hetkellä voimassa tartuntatautilain mukaista päätöstä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskien.

Aluehallintovirasto teki päätöksen pohjautuen Kymsoten koronakoordinaatiotyöryhmän esitykseen. Koronanyrkki esitti, että yleisötapahtumissa noudatettaisiin kiihtymisvaiheen rajoituksia. Tällöin tapahtumat järjestetään siten, että tilaisuuksiin osallistuvien henkilöiden on mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.

Avi muutti Kymenlaakson kokoontumisrajoituksia edellisen kerran kesäkuun alussa. Avi linjasi 9. kesäkuuta, että Kymenlaaksossa ei ole välttämätöntä enää rajoittaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä. Tällöin kumottiin keväällä voimassa olleet kokoontumisrajoitukset.