Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuusankosken 100-vuotissyntymäpäivän pääjuhla siirtyy marraskuulle

Kuusankosken 100-vuotisjuhlan kunniaksi on suunniteltu ohjelmaa joulukuulle saakka.

Kuusankosken 100-vuotistapahtumien pääjuhla on koronapandemian vuoksi siirretty elokuulta marraskuulle. Pääjuhla järjestetään sunnuntaina 28. marraskuuta.

– Koronan vuoksi emme voi ottaa riskiä. Olisi sääli, jos hienoja esiintyjiä tulisi katsomaan vain kourallinen ihmisiä. Se ei tuntuisi juhlalta, Kuusankoski 100 -juhlatoimikunnan puheenjohtaja Leena Elojärvi sanoo.

Pääjuhlaan kuuluu kello 10 alkava juhlajumalanpalvelus Kuusankosken kirkossa ja juhlatilaisuus Kuusankoskitalolla kello 14. Juhlatilaisuuden ohjelmaan kuuluu muun muassa kaupungin tervehdys, kotiseutuaktiivi Eija-Leena Martikaisen juhlapuhe ja Kuusankosken naislaulajien esiintyminen.

Lauantaina juostaan Kuusankosken halki

Kuusankosken 100-vuotisjuhlallisuuksia on järjestetty rajoitusten puitteissa aikaisemmin kesällä ja ohjelmaa on suunniteltu joulukuulle saakka.

Lauantaina 14. elokuuta järjestetään Kuusankosken halkijuoksu Voikkaan pallokentältä Kymin Ruukille. Ilmoittautuminen halkijuoksuun on päättynyt.

Lauttakadun nuoret ennen ja nyt, 100 vuotta elämää Kuusankoskella -tapahtuma järjestetään lauantaina 28. elokuuta. Tapahtuman järjestävät KymiSun ja Kymenlaakson steinerkoulu. Ohjelmassa on muun muassa veneretkiä ja koulun avoimet ovet.

Paikallishistoriaa kotiseututalolla ja kansien välissä

Syyskuussa Kuusankosken kotiseututalolla avataan Kuusankosken historianäyttely, joka on nähtävillä 26. syyskuuta saakka.

Syksyllä ilmestyvät myös Voikkaan historia -teos ja viime vuonna Kuusankosken johtavan kanttorin virasta eläkkeelle jääneen Jarmo Kukkosen Elämän valon kappelin kaikuja -omakustannelevy.

Lokakuussa konsertti ja valofestivaali

Sunnuntaina 3. lokakuuta on Kymin tehdaspalokunnan perinteinen soihtumarssi. Diandra & Salonkiorkesteri Golden Monrepos esiintyvät Kuusankoskitalolla perjantaina 22. lokakuuta kello 19.

Valofestivaali tuo parinkymmenen taiteilijan valoteoksia eri puolille Kouvolaa ja Kuusankoskea 29. lokakuuta – 7. marraskuuta.

Loppuvuodesta lyhytelokuvia ja musiikkitapahtumia

Kuusankosken kirkkomusiikkiviikkoa vietetään maanantaina 22. marraskuuta alkavalla viikolla. Keskiviikkona 24. marraskuuta on Kuusankosken kirkon uruilla soitetun urkumusiikkilevyn julkistus, urkurina Jan Lehtola.

Lauantaina 4. joulukuuta esitetään Kuusankoski-aiheisten lyhytelokuvien matinea Studio 123:ssa. Kuusankosken Puhallinyhdistys järjestää marssi- ja valssikonsertin Pato-areenalla sunnuntaina 5. joulukuuta.

Kaupungin sivuilla muistutetaan, että kaikki tapahtumat voivat joko siirtyä tai peruuntua riippuen voimassa olevista suosituksista ja rajoituksista.

Tapahtumakalenterista on koronan vuoksi jouduttu karsimaan esimerkiksi elokuulle suunniteltu musiikki-iltapäivä ja Amazing Kuusankoski race -kaupunkiseikkailu.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.