Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vapaaehtoiset testaavat kuuloa Kouvolassa ja Iitissä tämän ja ensi viikon aikana

Kuuloauto palasi kiertueelle, kun viime vuonna testejä ei voitu koronapandemian takia tehdä.

Kuuloliiton vapaaehtoiset testaavat jälleen suomalaisten kuuloa. Kouvolaan ensi viikolla tuleva kuuloauto lähti liikkeelle heinäkuussa. Auto kulkee vuoden tauon jälkeen, koska koronapandemia pysäytti kiertueen viime vuonna.

Vapaaehtoiset ovat tehneet autossa vuosien varrella tuhansia kuulon tarkastuksia. Kuuloautossa on mahdollisuus osallistua kuuloseulaan. Seula on tarkoitettu henkilöille, jotka epäilevät kuulonsa heikentyneen, mutta eivät vielä käytä kuulokojetta.

Huonokuuloisen määrä kasvaa väestön ikääntyessä. Myös nuorten vapaa-aikanaan saamat meluannokset ovat kasvaneet. Kuuloliitto on valtakunnallisesti toimiva kansalaisjärjestö, jonka kuuloauto kierrättää matalan kynnyksen kuulonseulontaa ja tietoa huonokuuloisuudesta ympäri Suomea.

Kuuloauto ajaa tämän viikon perjantaina Verlaan museoalueen kesätorille. Kuuloa testataan Verlassa kello 9–13. Kouvolan torilla auto on ensi viikon maanantaina kello 9–16. Myllykosken kirkon eteen kuuloauto tulee tiistaina 24. elokuuta. Auto on paikalla kello 9–16. Keskiviikkona 25. elokuuta auto on kello 9–16 Kausalan S-marketin pihalla. Kuusankoskelle auto tulee Etapin eteen torstaina 26. elokuuta kello 9–16. Kuulotesti on maksullinen. Sen hinta on viisi euroa.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.