Pääkirjoitus: Poikkeuksellinen alku valtuustokaudelle Kouvolassa

Janne Rönkkö

Kesäkuun kuntavaaleissa valittu Kouvolan kaupunginvaltuusto kokoontui maanantaina ensimmäisen kerran yhteen.

Normaali kunnallisen päätöksenteon lomaltapaluun tunnelma oli kuitenkin kaukana, sillä valtuuston kokous jouduttiin järjestämään etänä yhä jatkuvan koronapandemian takia.

Päätöksenteossa verkostoituminen ja toisten päättäjien tapaaminen ovat ensiarvoisen tärkeitä asioita.

Politiikassa neuvottelujen ja kasvotusten keskustelujen merkityksen ymmärtää toden teolla vasta sitten, kun normaaliin päiväjärjestykseen tulee muutos tai häiriö.

Päätökset syntyvät kyllä tietokoneiden avustuksella etäyhteyksilläkin, mutta matkassa on monta ylimääräistä mutkaa. Esimerkiksi neuvottelutauko on paljon helpompi ottaa ja järjestää valtuustosalissa oikeassa kokouksessa kuin etäyhteyden varassa.

Maanantaisessa kokouksessa valtuuston puheenjohtaja Paula Werning (sd.) otti aivan oikein tiukan linjan kaikenlaiseen epäasialliseen käytökseen.

Kouvolan Sanomille hän totesi, että asiallisuuden ja asiattomuuden rajan tulkinta on lain mukaan puheenjohtajan tehtävä.

Tasapuolisella ja johdonmukaisella linjalla puheenjohtajalla on mahdollisuus saavuttaa kaikkien ryhmien ja myös kaupunkilaisten arvostus ja luottamus.

Tärkeintä päättäjien pöydissä on, että kukaan yksittäinen valtuutettu tai mikään yksittäinen ryhmä ei koe tulevansa ylenkatsotuksi. Kun jokaisella on tieto ja tunne, että kaupunkia rakennetaan yhdessä, lopputuloskin voi olla enemmän kuin osiensa summa.

Kuntapolitiikassa ei saa olla vihollisia.

Kaikki päättäjät ovat samalla puolella rakentamassa entistä parempaa Kouvolaa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka