Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korvenkylän nuorisoseura juhlii lauantaina 115-vuotista taivaltaan – Kesäteatterissa kuullaan laaja musiikkikattaus menneistä hittinäytelmistä

Lauantain juhlatilaisuus on avoin niin Korvenkylän asukkaille kuin sen ulkopuoleltakin saapuville. Kahdesti peruttua Viulunsoittaja katolla -näytelmää ei yritetä enää ensi kesänä.

Korvenkylän kesäteatterissa juhlitaan lauantaina 115-vuotiasta nuorisoseuraa. Tilaisuus on avoin niin kylän asukkaille kuin sen ulkopuoleltakin saapuville. Korvenkylän nuorisoseuran puheenjohtaja Kyösti Vuorela toivottaa yleisön tervetulleeksi.

– Tilaisuus on maksuton ja nuorisoseura tarjoaa väliajalla kahvit.

Juhlat alkavat lauantaina kello 17. Tilaisuuden yleisökapasiteettia on rajoitettu turvavälien toteuttamiseksi. Juhlakansan määrää ajatellen Vuorela toivoo pilke silmäkulmassa maltillisen hyvää säätä.

– Pystymme ottamaan paikalle puolet kesäteatterin katsomokapasiteetista eli noin 500 henkilöä.

Vuorela korostaa, että juhlaan voi tulla ainoastaan täysin terveenä. Juhlassa on vahva maskisuositus. Paikan päällä on saatavilla kattavasti käsidesiä.

Musiikkia juhlapuheiden sijasta

Musiikki on lauantain juhlallisuuksien keskiössä. 115-vuotisjuhlan musiikkikattaus on vaikuttavan laaja: juhlassa esitetään 28 kappaletta ja esiintyjiä on noin 25.

– Juhla kestää reilut kaksi tuntia 20 minuutin väliaika mukaan lukien, Vuorela arvioi.

Kappaleet on valittu Korvenkylän kesäteatterissa 2000-luvulla esitetyistä musiikkinäytelmistä. Musiikkia on luvassa muun muassa Korvenkylässä kantaesityksensä saaneista Irwinille!- sekä Teuvo ja paperitaivas -näytelmistä. Osasta näytelmistä juhlassa esitetään useampikin kappale.

Korvenkylän kesäteatterinäytelmien konkari Sami Viitalo kertoo, että nuorisoseura on saanut roolien alkuperäiset esittäjät laulamaan kappaleet myös juhlassa.

– Esiintyjät ovat lähteneet suorastaan huutaen mukaan.

Esiintyjien lista on pitkä

Juhlassa laulavat ainakin Kaksi kitaraa -musikaalissa esiintynyt vuoden 2017 tangokuningatar Aino Niemi, muun muassa Grease-musikaalissa nähdyt Piia Jussila ja Roni Mäkinen sekä useissa näytelmissä esiintynyt Tuuli Arola. Simo-Pekka Patrikaiselta kuullaan Olavi Virran musiikkia.

Tilaisuuden juontavat kesäteatteritoimintaan itsekin osallistuneet Jenni Roslakka ja Markku Pakkanen. Puheenjohtaja Vuorelan mukaan puheet jäävät juhlassa tarkoituksella lyhyiksi.

– Meillä ei ole juhlapuheita emmekä ota tilaisuudessa vastaan onnitteluja tai kättelyjä.

Viulunsoittaja katolla -näytelmää ei yritetä kolmatta kertaa

Tuorein Korvenkylän kesäteatterissa harjoiteltu näytelmä on Viulunsoittaja katolla. Näytelmä oli tarkoitus esittää jo viime vuonna, mutta koronaepidemian alkaessa esitykset siirrettiin tähän vuoteen. Lopulta myös tänä vuonna näytelmän esitykset jouduttiin perumaan. Vuorelan mukaan ensi kesänä ohjelmistossa on uusi näytelmä.

– Näytelmään sitoutuneille olisi erittäin raskasta saada aivot taas siihen asentoon, että aloitamme harjoittelemaan kolmatta kertaa alusta.

Tulevaa näytelmää ei ole vielä päätetty. Viitalo kertoo, että yhdistyksen sähköpostiin on tullut useita käsikirjoitusehdotuksia.

Viulunsoittaja katolla on tietyllä tavalla raskas. Nämä ajat kaipaavat sävyltään toisenlaista näytelmää.

Juhlassa kuullaan peruuntuneen näytelmän musiikkia

Esitysten peruuntumisesta huolimatta Viulunsoittaja katolla ei jää vaille huomiota lauantain juhlassakaan. Juhlan lauluosuuden avaa sippolalainen Kari Räntilä, joka esiintyi näytelmässä vuonna 2002. Helena Berg ja Jalle Niemelä esittävät juhlassa tätäkin kesää varten harjoitellun dueton.

– He laulavat kappaleen Nousee päivä, laskee päivä, Viitalo kertoo.