Pauli Korelin käynnisti viime viikolla alkaneen sorsastuskauden tuloksekkaasti. Matti Tieaho

Saappaat jalassa: Pauli Korelin, 12, metsästää kuin aikamies – Ensimmäisenä sorsastuspäivänä putosi kolme sinisorsaa

Vuosi sitten metsästyksen aloittanut nuorukainen on ampunut jo useita hirvieläimiä ja villisian.

Matti Tieaho

Kun joku viime perjantaina laukaisi sorsastuskauden ensimmäisen laukauksen Pyhtään Tyyslahdella Kymijoen suistossa, Pauli Korelinin, 12, näkökenttään ilmestyi arviolta kolmisensataa vesilintua.

Vaikka aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, navakka tuuli piti linnut matalassa lennossa. Korelin sai tuotapikaa omansa: kaksi varmaa sinisorsaa.

– Kolmatta ammuin vieruskaverin kanssa samaan aikaan. En ole varma, kumman laukaus se oli. Ammuttiin ihan samaan aikaan, ja lintu putosi, Korelin kertoo Kouvolan Sanomien Saappaat jalassa -podcastissä.

Päivätauon jälkeen Korelin palasi Tyyslahteen ja ampui vielä yhden sinisorsan ennen iltahämärää.

Vuodessa hurjasti riistalaukauksia

Pyhtääläinen Korelin hankki metsästyskortin viime vuoden elokuussa. Vuoden aikana kertynyt metsästyssaldo on huikea. Ensimmäiseksi putosi kyyhky. Sen jälkeen hän on metsästänyt kahdeksan supikoiraa, jäniksen, kolme valkohäntäpeuraa ja 7-piikkisen hirvisonnin. Sorsa onnistui vasta tänä syksynä.

Viime talvena hän ampui ajojahdissa villisian, joka tuli ampumasektorille kesken lumilinnan rakentamisen. Pauli oli alkanut rakentaa linnaa, kun villisika oli vielä kolmen kilometrin päässä. Yllättäen otus ilmestyi näkyviin.

– Se oli muistaakseni 50-kiloinen karju.

Äiti tähtäsi kiväärillä samaa karjua, mutta poika oli haulikollaan nopeampi.

Metsälle jo 4–5-vuotiaana

Paulin äiti Katja Korelin vei lapsensa metsään jo 4–5-vuotiaina. Paulin isoveli ja pikkusisko eivät metsästyksestä juuri piittaa, mutta Pauli innostui lajista tosissaan.

Nyt nuorukainen vakuuttaa, että metsässä mieli lepää ja koulutyöt jäävät mielestä.

Pauli Korelinin metsästystarinointi aloittaa Saappaat jalassa -podcastin kuudennen tuotantokauden. Kahden viikon päästä ilmestyvässä toisessa jaksossa kouvolalainen eläinlääkäri Suvi Kapiainen kertoo, miten metsästyskoira pidetään hyvässä kunnossa.

Kouvolan Sanomien Saappaat jalassa -podcast löytyy muun muassa Soundcloud- ja Spotify-palveluista. Kaikki 46 jaksoa ovat kuunneltavissa Applen podcast -sovelluksessa, Spotify-palvelussa ja Google podcasteissä.

Etusivulla nyt