Walk in -rokotukseen pääsee nyt Xamkin kampuksella Kouvolassa – Nuorten rokotuskattavuutta yritetään nostaa

Koronarokotukset etenevät Kymenlaaksossa noin 9000 rokotuksen viikkotahtia.

Tiina Knaappila

Walk in -rokotuksia järjestetään ensi viikolla ensimmäistä kertaa rokotuspisteiden ulkopuolella Kotkassa ja Kouvolassa. Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote kertoo tiedotteessa, että rokottajat jalkautuvat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin kampuksille.

Niissä rokotuksia annetaan ainoastaan opiskelijoille ja henkilöstölle. Kymsoten mukaan jalkautumisella koetetaan saada nostettua nuorten ja nuorten aikuisten rokotuskattavuutta alueella.

Koronarokotukset etenevät Kymenlaaksossa noin 9000 rokotuksen viikkotahtia. Walk in -rokotuksia eli rokotustapahtumia, joihin voi saapua ilman ajanvarausta, järjestetään eri puolilla Kymenlaaksoa. Niiden aikataulu löytyy tästä.

Tällä viikolla Kouvolassa pääsee ilman ajanvarausta Hansan rokotuspisteeseen torstaina.

Kakkosrokotusta kannattaa aikaistaa yo-kirjoitusten takia

Kymenlaaksossa rokotuskattavuus on nyt 12 vuotta täyttäneessä väestössä ensimmäisen annoksen suhteen 82,9 prosenttia ja toisen 63,8 prosenttia.

Annosten rokotusväli lyhenee Kymenlaaksossa. Rokotusväli on aiemmin ollut vähintään kahdeksan viikkoa, mutta nyt rokotukseen voi hakeutua kuuden viikon kuluttua ykkösannoksesta.

Hallintoylilääkäri Kari Kristeri neuvoo tiedotteessa, että kakkosrokotusta kannattaa aikaistaa erityisesti, mikäli sille on henkilökohtaisesti tarvetta.

– Oman tai läheisen terveydentilan vuoksi tai on esimerkiksi matkustamassa ulkomaille tai osallistumassa syksyn ylioppilaskirjoituksiin, Kristeri sanoo tiedotteessa.

Kakkosannoksen aikaistaminen on mahdollista walk in -tapahtumissa, mutta sitä ei voi aikaistaa ajanvarauksen kautta.

Nuorin ikäryhmä pääsee rokotukseen koulussa

12–15 -vuotiaat voivat ilmoittautua ykkösrokotukseen koulun terveydenhoitajalle. Kymsoten tiedotteen mukaan ikäryhmän rokotukset ovat edenneet muutamassa viikossa nopeasti.

Kymsote ohjeistaa tiedotteessa, että mikäli 12–15 -vuotias on kiinnostunut saamaan ensimmäisen koronarokotuksen kouluterveydenhuollossa, hänen tai hänen huoltajansa tulee ilmoittautua oman koulun terveydenhoitajalle viimeistään maanantaina 13. syyskuuta. Asiasta tiedotetaan myös Wilma-viestein.

12–15 -vuotiaat voivat edelleen hakeutua koronarokotuksiin myös ajanvarauksen kautta tai walk in -tapahtumissa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka