Kouvolassa yksi uusi koronatartunta maanantaina – Kymsotella 14 tartuntaa viikonvaihteesta maanantaihin

Sairaalahoidossa Kymenlaaksossa on neljä koronaviruspotilasta. Kouvolassa ravintola Bankissa on saattanut altistua koronavirukselle.

Kuvituskuva. Arkisto / Anu Kiljunen

Johanna Tenovirta

Kouvolasta löytyi maanantaina yksi uusi koronavirustartunta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n koronakartan mukaan. Kouvolassa tartuntoja on löytynyt yhteensä 1 158.

Iitissä ei todettu uusia tartuntoja. Iitin tartuntojen määrä on edelleen 48.

Kymsote ilmoitti maanantaina, että Kouvolassa ravintola The Bankissa on saattanut altistua koronalle. Perjantaina 17. syyskuuta kello 22–23 ravintolassa on ollut koronavirustartunnan saanut henkilö, joka on voinut altistaa eli tartuttaa koronaviruksen muille samaan aikaan paikalla oleille henkilöille.

Kymenlaaksossa varmistui viikonvaihteen aikana 14 uutta koronavirustartuntaa. Lauantaina ja sunnuntaina tartuntoja oli yhteensä kymmenen, Kymsote kertoo. Maanantaina Kymsoten toteamien tartuntojen määrä oli neljä.

Kymenlaaksossa on todettu epidemian alusta yhteensä 2 542 koronavirustartuntaa.

Sairaalahoidossa Kymenlaaksossa on tällä hetkellä neljä koronaviruspotilasta.

Kymenlaaksossa koronaviruksen ilmaantuvuus oli maanantaina 72 THL:n mukaan. Kahden edeltäneen viikon ajalta luku oli 89. Ilmaantuvuusluku kuvaa taudin levinneisyyttä kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti.

Kymsoten alueella on kahden viime viikon aikana todettu 118 uutta tartunta. Kahden sitä edeltäneen viikon luku oli 146.

Näytteidenotto väheni

Viimeisen viikon aikana koronanäytteitä on otettu Kymenlaaksossa kaikkiaan 2 478. Koronanäytteiden ottomäärät ovat vähentyneet viimeisen kolmen viikon aikana 56 prosenttia. Kymsote kertoo tiedotteessaan, että tämä selittää osaltaan myös koronatartuntojen määrää. Mitä vähemmän näytteitä otetaan sitä vähemmän on myös positiivisia testituloksia. Viime vuoden maaliskuusta lähtien Kymsote on tutkituttanut yhteensä 135 231 koronanäytettä.

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilaistoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Lisäksi THL:n tilastot päivittyvät viiveellä Kymsoteen verraten.

Koko maassa THL vahvisti maanantaina 273 uutta koronatartuntaa. Epidemian alusta tartuntoja on ollut Suomessa 139 678.

Lisätty altistumispaikka The Bank 27.9. kello 13.35.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka