Kouvolassa kaksi uutta koronatartuntaa tiistaina – Kuusankoskella on voinut saada tartunnan neljässä paikassa viime viikonvaihteessa

Kymenlaaksossa oli kuusi uutta koronatartuntaa tiistaina. Kymsoten alueella on sairaalahoidossa edelleen neljä koronapotilasta.

Koronasuositusten eli käsidesin ja kasvomaskin käyttöä suositellaan edelleen Kymenlaaksossa. Arkistokuva. Katja Juurikko

Johanna Tenovirta

Kouvolassa varmistui tiistaina kaksi uutta koronavirustartuntaa, Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL raportoi koronakartallaan. Kouvolassa on nyt todettu 1 160 koronatartuntaa epidemian alusta. Iitissä koronatartuntoja oli edelleen 48.

Kymenlaaksossa varmistui tiistaina kuusi uutta koronatartuntaa. Epidemian alusta lähtien Kymsoten alueella on todettu yhteensä 2 548 koronavirustartuntaa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä neljä koronaviruspotilasta.

Kuusankoskella on voinut altistua koronavirukselle kolmessa eri paikassa viime viikonlopun aikana. Lauantaina 25. syyskuuta altistumispaikat olivat Kuusankosken S-market ja Alko kello 16–16.15. Kuusankosken Rossossa on saattanut altistua lauantaina kello 16– 17. Hotelli Sommelossa altistumisaika oli sunnuntaina hotelliaamiaisen aikaan. Näissä paikoissa on kyseiseen aikaan ollut koronavirustartunnan saanut henkilö, joka on voinut tartuttaa koronaviruksen muille samaan aikaan paikalla oleville henkilöille.

Kymenlaaksossa varmistui kahden viime viikon aikana 114 tartuntaa. Kahden sitä edeltäneen viikon tartuntojen määrä oli 143.

Kymenlaakson ilmaantuvuusluku oli tiistaina THL:n mukaan 69. Luku kuvaa taudin ilmaantuvuutta kahden viime viikon aikana 100 000 asukasta kohti. Kahden sitä edeltäneen viikon luku oli 87.

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilastoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Lisäksi THL:n tilastot päivittyvät viiveellä Kymsoteen verraten.

Suomessa THL raportoi 409 uutta koronavirustartuntaa tiistaina. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 5 623 tartuntaa, mikä on 1 580 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa pandemian aikana 140 087.

Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia oli tiistaihin mennessä raportoitu Suomessa yhteensä 1 072.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka