Kouvolassa viisi uutta koronatartuntaa – Iitin tartuntamäärä nousi yhdellä

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä nousi viiteen Kymenlaaksossa. Kymsote varmisti keskiviikkona seitsemän uutta tartuntaa. Suomessa uusia tartuntoja oli 802.

Kuvituskuva. Anu Kiljunen

Johanna Tenovirta, STT

Kouvolassa varmistui keskiviikkona viisi uutta koronavirustartuntaa, Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL raportoi koronakartallaan. Kouvolassa on todettu 1 165 koronatartuntaa epidemian alusta.

Iitissä tartuntojen määrä nousi yhdellä. Tartuntoja oli keskiviikkona 49.

Kymenlaaksossa varmistui tiistaina seitsemän uutta koronatartuntaa, Kymsote kertoi tilastossaan. Epidemian alusta lähtien Kymsoten alueella on todettu yhteensä 2 555 koronavirustartuntaa.

Sairaalahoidossa olevien määrä nousi alkuviikosta. Kymenlaaksossa oli keskiviikkona sairaalahoidossa viisi koronaviruspotilasta.

Kymenlaaksossa koronaviruksen ilmaantuvuus oli keskiviikkona 69. Luku ilmaisee taudin levinneisyyttä kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti. Kahden edellisten viikkojen ilmaantuvuus oli 85.

THL varmisti Kymenlaaksossa kahden viikon aikana 113 tartuntaa. Kahden edeltäneen viikon tartuntojen määrä oli 139.

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilastoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Lisäksi THL:n tilastot päivittyvät viiveellä Kymsoteen verraten.

Suomessa raportoitiin keskiviikkona 802 uutta koronavirustartuntaa, THL kertoi.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 5 798 tartuntaa, mikä on 1 224 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa pandemian aikana 140 889.

Koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi sairaalahoidossa on Suomessa 126 ihmistä, joista 25 on tehohoidossa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka