Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Inkeroisten monitoimitalosta uusi suunnitelma: vanhoja koulurakennuksia ei hyödynnetä, liikuntasalin koko kasvaa

Lautakunta käsittelee Inkeroisten monitoimitalon muuttunutta hankesuunnitelmaa keskiviikkona.

Inkeroisten monitoimitalon hankesuunnitelmaa on päivitetty. Tästä syystä se viedään uudelleen kasvatus- ja opetuslautakunnan käsiteltäväksi keskiviikkona 6. lokakuuta.

Isoin muutos alkuperäiseen hankesuunnitelmaan on, että nyt koko uudisrakennus rakennetaan pysyväksi, yhtenäiseksi tilaksi, eikä väliaikaisia tiloja hankita tai rakenneta. Myöskään vanhoja koulurakennuksia ei oteta tilapäiseen opetuskäyttöön.

Lisäksi alueen urheiluseurojen palautteen perusteella liikuntasalin kokoa kasvatetaan 600 neliömetriin.

Monitoimitaloon tulee Inkeroisten uusi yhtenäiskoulu, jonka on määrä olla käytössä elokuussa 2024. Tilaa on 460 oppilaalle. Siitä tulee myös alueellinen erityisen tuen oppimiskeskus.

Lisäksi monitoimitaloon sijoittuvat päiväkoti, lähikirjasto, nuorisopalvelu ja alueellinen valmistuskeittiö.

Vaihtoehtoina tarkasteltiin lisätilojen ostamista tai vuokraamista 5–10 vuodeksi, jolloin niistä luopuminen on tarpeen vähentyessä helpompaa. Keskustelussa olivat myös parakkien hankkiminen sekä pihapiirissä sijaitsevan Mämmälän koulun tai Tehtaanmäen koulun käyttäminen väliaikaisena lisätilana.

– Vanhojen koulurakennusten jatkokäytön etu olisi ollut euromääräiset säästöt, mutta haasteena olisi ollut uusien toimintamallien yhteensovittaminen vanhoissa ja uusissa tiloissa, sivistysjohtaja Veikko Niemi sanoo kaupungin tiedotteessa.

Lisäksi osa oppilaista joutuisi epätasa-arvoiseen tilanteeseen joutuessaan opiskelemaan vanhoissa tiloissa, kun muut menisivät uuteen oppimisympäristöön.

Uudessakin hankesuunnitelmassa on mukana vuonna 2012 rakennettu yhtenäiskoulun laajennusosa. Laajennusosaa ja yhdyskäytävää lukuun ottamatta koulu aiotaan tehdä pääosin puurakenteisena.

Rakentamisen kokonaiskustannusarvio on 27,5 miljoonaa euroa. Lisäksi irtaimiston osuus on 800 000 euroa.

Talousarviossa hankkeeseen on varattu 25,5 miljoonaa euroa.