Kymenlaaksossa kasvomaskin käyttöä suositellaan edelleen rokottamattomille ja ruuhkaisissa tiloissa liikkuville – Muuten maskin käyttö julkisissa tiloissa pohjautuu omaan harkintaan

Kymsote antoi perjantaina omat suosituksensa THL:n uuden maskisuosituksen pohjalta. Työpaikkoja, oppilaitoksia ja varhaiskasvatusta uudet suositukset eivät koske.

Uusi maskisuositus ei perustu enää koronaepidemian eri vaiheisiin vaan ihmisten omaan tilannekohtaiseen harkintaan. Pekka Ruissalo

Kalle Sipiläinen

Kymenlaaksolaisia suositetaan edelleen käyttämään kasvomaskia etenkin ruuhkaisissa ja julkisissa sisätiloissa.

Maskin käyttöä suositellaan myös ruuhkaisissa ulkotiloissa.

Erityisesti maskin käyttöä suositellaan henkilöille, jotka ovat rokottamattomia.

Kymsote täsmensi perjantaina yleistä maskisuositusta tällä tavalla. Täsmennyksessä otetaan huomioon Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) torstaina julkistama uusi kansalaisille tarkoitettu maskisuositus.

Suurin muutos on se, että uusi suositus perustuu ihmisten omaan tilannekohtaiseen harkintaan eikä enää koronaepidemian eri vaiheisiin.

THL:n maskisuositus on tarkoitettu nimenomaan kansalaisille. Siinä korostetaan omaa harkintaa ja rokotusten vaikutusta henkilöiden maskin käytön tarpeellisuuteen.

Maskipakko säilyy sairaalavierailuissa

THL tai Kymsote eivät anna tässä vaiheessa uusia työpaikkoja koskevia maskisuosituksia, koska työpaikkojen maskisuosituksista vastaa Työterveyslaitos.

Myöskään koululaisten, opiskelijoiden, opettajien tai varhaiskasvattajien maskien käyttöön ei anneta uusia suosituksia, koska näiden kohdalla noudatetaan opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ohjeita.

OKM:n uusien ohjeiden odotetaan valmistuvan lähiaikoina.

Maskeja täytyy edelleen käyttää sosiaali- ja terveysalan työtehtävissä sekä sairaaloissa ja muissa laitoksissa ja asumisyksiköissä vierailtaessa.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka