Ammattiopiston aloituspaikkoja lisätään Kouvolassa, lukioiden aloituspaikat pysyvät ennallaan

Vähän yli 55 prosenttia peruskoulun päättävästä ikäluokasta haki Kouvolassa viime keväänä ammatilliseen koulutukseen.

Kouvolan seudun ammattiopisto kasvattaa aloituspaikkamääräänsä. Kasvatus- ja opetuslautakunnalle tehdyssä esityksessä on 425 kevään 2022 yhteishaussa jaettavaa paikkaa ja 935 jatkuvan haun paikkaa, siis yhteensä 1 360.

Viime lukuvuonna tarjolla oli 1 244 aloituspaikkaa, joista yhteishaussa 441 ja jatkuvassa haussa 803. Yhteishaun paikkoihin oli 590 ensisijaista hakijaa.

Kuluvan vuoden keväällä Kouvolassa haki ammatilliseen koulutukseen hieman yli 55 prosenttia peruskoulun päättävästä ikäluokasta.

Ensi keväänä toisen asteen koulutukseen hakee Kouvolassa 866 peruskoulun päättänyttä. Lisäksi Kouvolan seudun ammattiopistoon on vuosittain hakenut parikymmentä iittiläistä ja yksittäisiä nuoria muista naapurikunnista.

Suurimmat aloituspaikkamäärät ovat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa (120 paikkaa), oppisopimuskoulutuksessa (100) ja liiketoiminnan perustutkinnossa (70).

Jatkuvan haun paikkamäärää voi lukuvuoden aikana muuttaa ammattiopiston rehtorin päätöksellä.

Lukion aloitti 40 prosenttia ikäluokasta

Lukioiden aloituspaikat aiotaan pitää yhteishaussa ennallaan. Kouvolan yhteislyseoon esitetään 252 paikkaa ja Kuusankosken lukioon 144:ää.

Viime vuonna Yhteislyseoon oli 269 ensisijaista hakijaa ja Kuusankosken lukioon 87. Lukioon hakeutui noin 43 prosenttia ikäluokasta, mutta koulutuksen aloitti elokuussa vain noin 40 prosenttia.

Ensi kevääksi lukiopaikkoja varataan noin 45 prosentille peruskoulun päättävästä ikäluokasta.

Kouvolan kasvatus- ja opetuslautakunta käsittelee ammattiopiston ja lukioiden aloituspaikkoja kokouksessaan keskiviikkona.

Mainos: Punos Mobile

Mainos: Punos Mobile

Koodarin koti on Kouvolassa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka