Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Inkeroisten monitoimitalon suunnitelmat muuttuivat: Uudisrakennus pysyväksi, väliaikaisia tiloja ei tule ja liikuntasalin koko kasvaa

Inkeroisten uudessa yhtenäiskoulussa ei hyödynnetä vanhoja koulurakennuksia lukuun ottamatta vuonna 2012 valmistunutta laajennusosaa.

Kouvolan kasvatus- ja opetuslautakunta päätti keskiviikkona puoltaa Inkeroisten monitoimitalon uutta hankesuunnitelmaa.

Isoin muutos alkuperäiseen suunnitelmaan on, että nyt koko uudisrakennus rakennetaan pysyväksi, yhtenäiseksi tilaksi, eikä väliaikaisia tiloja hankita tai rakenneta. Myöskään vanhoja koulurakennuksia ei oteta tilapäiseen opetuskäyttöön.

Lisäksi alueen urheiluseurojen palautteen perusteella liikuntasalin kokoa kasvatetaan 600 neliömetriin.

Monitoimitaloon tulee Inkeroisten uusi yhtenäiskoulu, jonka on määrä olla käytössä elokuussa 2024. Tilaa on 460 oppilaalle. Siitä tulee myös alueellinen erityisen tuen oppimiskeskus.

Lisäksi monitoimitaloon sijoittuvat päiväkoti, lähikirjasto, nuorisopalvelu ja alueellinen valmistuskeittiö.

Vaihtoehtoina tarkasteltiin lisätilojen ostamista tai vuokraamista 5–10 vuodeksi, jolloin niistä luopuminen on tarpeen vähentyessä helpompaa. Keskustelussa olivat myös parakkien hankkiminen sekä pihapiirissä sijaitsevan Mämmälän koulun tai Tehtaanmäen koulun käyttäminen väliaikaisena lisätilana.

Uudessakin hankesuunnitelmassa on mukana vuonna 2012 rakennettu yhtenäiskoulun laajennusosa. Laajennusosaa ja yhdyskäytävää lukuun ottamatta koulu aiotaan tehdä pääosin puurakenteisena.

Rakentamisen kokonaiskustannusarvio on 27,5 miljoonaa euroa. Lisäksi irtaimiston osuus on 800 000 euroa. Talousarviossa hankkeeseen on varattu 25,5 miljoonaa euroa.

Seuraavaksi hankesuunnitelman muutos etenee kaupunginhallituksen käsittelyyn.