Seurakunnan maksuttomat lapsiparkit ovat saaneet hyvän vastaanoton kouvolalaisilta vanhemmilta – "Tämä on yksi keino tarjota vastinetta kirkollisverolle"

Lapset viettävät iltaa seurakunnan ohjaajien kanssa sillä välin, kun vanhemmat ovat esimerkiksi kauppareissulla tai lenkillä.

Seurakuntien maksuttomat lapsiparkit eri puolilla Kouvolaa ovat olleet tänä syksynä suosittuja. Osa vanhemmista on tuonut lapsen joka kerta, kun lapsiparkki on ollut avoinna.

Vanhemmat voivat tuoda lapsen seurakunnan lastenhoitajien järjestämään kerhoon paikasta riippuen joko arkisin tai viikonloppuisin kahden tunnin ajaksi.

– Lapsiparkkeja on ollut seurakunnissa jo 90-luvulta lähtien. Niistä on ollut silloin tällöin taukoa, mutta tänä syksynä toiminta on jälleen käynnistynyt, varhaiskasvatuksen johtaja Teija Laine Kouvolan seurakunnasta kertoo.

Laineen mukaan seurakunta haluaa antaa lapsiparkkien avuilla vanhemmille mahdollisuuden lähteä vaikka lenkille, harrastuksiin tai kauppaan.

– Tämä on yksi keino tarjota vastinetta kirkollisveron maksamisesta.

Lehdokkiin ovat vauvatkin tervetulleita

Lapsiparkkeja on tänä vuonna Lehtomäen Lehdokissa, Myllykoskella, Sippolassa, Anjalassa, Elimäellä, Korialla, Valkealassa ja Kuusankoskella. Paikasta riippuen lapsiparkki on järjestetty kerran viikossa tai joka toinen viikko.

Lehdokkiin mahtuu kerrallaan 25 lasta. Pienimmissä tiloissa mukaan otetaan kymmenkunta lasta. Lapsiparkkiin on ilmoittauduttava etukäteen.

Lapsiparkkeihin voi tuoda lapsia vauvaikäisistä yhdeksänvuotiaisiin. Ikärajat vaihtelevat hieman seurakunnittain. Lehdokissa hoitajien huomaan voi jättää jo vauvaikäisen, Kuusankoskella alaikäraja on kaksi vuotta.

Lapset jaetaan tarvittaessa ryhmiin iän mukaan. Illan aikana lapset leikkivät, askartelevat ja kerääntyvät hartaushetkeen. Ohjelmassa saattaa olla myös ulkoilua.

Loppuvuoden lapsiparkkien ajankohdat löytyvät Kouvolan seurakuntayhtymän verkkosivuilta. Lapsiparkkitoiminta jatkuu myös kevätkaudella.

Mainos: Punos Mobile

Mainos: Punos Mobile

Koodarin koti on Kouvolassa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka