Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Repoveden retkiratsia muistuttaa retkeilyn hyvistä tavoista – Lauantaina kansallispuistossa voi tavata metsähallituksen ja poliisin väkeä

Metsähallitus on lisännyt retkeilyn vastuullisuuteen liittyvää viestintää, ja erilaiset valvontatempaukset ovat osa sitä.

Repovedellä saa opastusta retkietikettiin. Lauantaina metsähallituksen ja poliisin edustajat kiertävät kansallispuiston alueella tapaamassa retkeilijöitä.

– Suurin osa Repoveden kansallispuiston kävijöistä on ja on aina ollut vastuullisia retkeilijöitä. He tuntevat retkietiketin, toimivat sen mukaan ja näyttävät hyvää esimerkkiä myös muille, suunnittelija Heidi Kilpeläinen metsähallituksesta sanoo tiedotteessa.

Tämä vuosi on osoittanut, että kansallispuistojen suosio on vakiintumassa uudelle, aiempaa korkeammalle tasolle. Moni on löytänyt luonnosta uuden harrastuksen, lisäksi kansallispuistossa on nähty uudentyyppisiä kävijäryhmiä.

Metsähallitus on lisännyt retkeilyn vastuullisuuteen liittyvää viestintää, ja erilaiset valvontatempaukset ovat osa sitä.

Kilapeläisen mukaan on ilahduttavaa, että erilaisia lieveilmiöitä, kuten laittomia tulentekopaikkoja, ilkivaltaa tai häiritsevää käyttäytymistä on tämnä vuonna ollut vähemmän kuin viime vuonna.

Vastuullisuutta myös ennen retkeä

Poliisi muistuttaa luonnossa liikkujia käyttäytymään vastuullisesti myös ennen varsinaista retkeä. Esimerkiksi Lapinsalmen pysäköintialue saattaa ruuhkautua.

– Useat saapuvat kansallispuistoon autoillen. Sujuva ja turvallinen pysäköinti vaatii joustavuutta ja tarkkaavaisuutta luontokohteessa siinä missä parkkihallissakin, ylikomisario Jukka Lankinen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta muistuttaa tiedotteessa.

Retkiratsia järjestetään lauantaina keskellä päivää. Suosituimmat retkeilytunnit tavallisesti ovat puolen päivän molemmin puolin.

Mikäli syksyinen sää on poutainen ja aurinko pilkahtelee pilvien lomasta, metsähallitus ennakoi, että Repovedelle on odotettavissa vilkas retkeilypäivä. Pääkaupunkiseudun koulujen syyslomat ovat ensi viikolla ja Kouvolan seuraavalla viikolla.

Sallitko sijaintitiedon käytön?

Mediatalo Keskisuomalainen voi tarjota sijaintiisi perustuen kohdennettua mainontaa. Sijaintitiedot voidaan yhdistää palveluiden käytöstä kerättyihin tietoihin.