Kymijoen ulkoilureitti palkittiin vuoden 2021 Kuntatekniikan saavutuksena – "Pienellä panostuksella on saatu suuri lisäarvo kuntalaisille ja Kouvolassa vieraileville"

25 kilometrin mittainen reitti on valmistumassa.

Kymijoen ulkoilureitti on valmistumassa. Jussi Lopperi

Tapani Olkku

Kouvolaan valmistuva Kymijoen ulkoilureitti on saanut vuoden 2021 Kuntatekniikan saavutuksen palkinnon.

25 kilometrin mittainen reitti kiertää Kymijokea pitkin Kuusankoskelta Alakylään ja Kouvolan keskustan läpi Ahlmanintietä pitkin takaisin.

Kuntatekniikan saavutus -palkinnon myöntää vuosittain Suomen kuntatekniikan yhdistys SKTY.

Palkinnolla huomioidaan organisaatioita, jotka hankkeen, toimintatavan tai innovaation avulla erdistävät merkittävästi laadukkaampaa, turvallisempaa ja viihtyisämpää rakennettua ympäristöä.

– Verrattain pienellä panostuksella on saatu suuri lisäarvo kuntalaisille ja Kouvolassa vieraileville. Reitti on pitkä, mutta sen voi kiertää eri jaksoissa. Keski-Euroopassa on paljon tämänkaltaisia turvallisia ja ympäristön kulumisen huomioivia virkistysreittejä, koska siellä ole jokamiehen oikeuksia, kiittelee palkintoraati.

Tällaiset virkistysreitit antavat mahdollisuuksia myös yrityksille uusien palvelujen kehittämiseen.

– Kymijoki on alueena historiallinen, ajatellaanhan sen olevan Suomen virta. Joen tunnettuus kasvaa reitin myötä selvästi.

Reitin suunnittelun keskeisenä ajatuksena on ollut Kymijoen ranta-alueiden hyödyntäminen virkistyskäytössä aiempaa paremmin.

Reitti hyödyntää olemassa olevia kevyen liikenteen väyliä, metsäteitä ja yksityisteitä. Kokonaan uutta reittiä on rakennettu noin 4 kilometrin matkalla.

Reitin toteuttamisen yhteenlasketut kustannukset ovat noin 1,6 miljoonaa euroa, joihin on saatu valtionavustusta noin 230 000 euroa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka