Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaakkoissuomalaisille yrityksille toivotaan kustannustukea siihen asti, kunnes venäläisturistit palaavat

Maakunnista on toimitettu yhteinen vetoomus elinkeinoministeri Mika Lintilälle. Siinä esitetään, että kustannustukimenettelyä jatketaan Venäjän-kaupan tyrehtymisestä kärsiville yrityksille.

Kaakkois-Suomen yritykset tarvitsevat rajatilanteen vuoksi edelleen kustannustukea. Maakuntien liitot, kunnat, kauppakamarit, yrittäjäjärjestöt, elinkeinoyhtiöt ja Ely-keskus vetoavatkin elinkeinoministeri Mika Lintilään (kesk.).

Työ- ja elinkeinoministeriöön toimitetussa vetoomuksessa esitetään, että kustannustukimenettelyä jatketaan Venäjän-kaupan tyrehtymisestä kärsiville yrityksille niin kauan, kunnes matkustusrajoitukset Suomen ja Venäjän väliltä on purettu.

Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa on merkittävä määrä yrityksiä, joiden liiketoiminta on kärsinyt Venäjän ja Suomen välisistä matkustusrajoituksista.

Tukea toivotaan yrityksille, joille rajan sulkeminen on tarkoittanut vähintään 30 prosentin liikevaihdon pienenemistä koronapandemiaa edeltävään aikaan verrattuna.

Maakuntien kirjelmä on samalla kannanotto lakiluonnokseen, jossa hallitus esittää eduskunnalle muutosta yritysten määräaikaisesta kustannustuesta annettuun lakiin. Käytännössä lakimuutos tarkoittaisi viidettä kustannustukikierrosta.

Etelä-Karjalan liiton tiedotteen mukaan venäläisturistien puuttumisen tuomat negatiiviset talousvaikutukset ovat olleet Etelä-Karjalassa vajaat miljoona euroa per päivä ja Kymenlaaksossakin noin puoli miljoonaa euroa per päivä.