Ulkoministeri Pekka Haavisto turvallisuuskonferenssissa: Korona vaikutti merkittävästi matkailuun rautateiden solmukohdassa Kouvolassa

Ulkoministeri Pekka Haavisto nosti turvallisuuskonferenssissa esille koronan merkittävät vaikutukset matkailuun raja-alueilla.

Krista Kierikka

Kouvolan kaupungin torstaina järjestämässä turvallisuuskonferenssissa oli aiheena pandemian jälkeinen Suomi, kertoo Kouvolan kaupunki tiedotteessaan. Etäyhteyksin järjestetyn konferenssin avauspuheenvuoron piti ulkoministeri Pekka Haavisto.

Hän totesi koronan vaikuttaneen merkittävästi matkailuun raja-alueilla. Tämä vaikutus näkyy myös rautateiden solmukohdassa Kouvolassa – henkilöliikenne Venäjältä pysähtyi lähes kokonaan.

Haavisto uskoo viisumeiden määrän palaavan ennalleen

Konferenssin avauspuheenvuorossaan Haavisto uskoi, että Schengen-viisumeiden määrä palautuu pandemiaa edeltävälle tasolle sitten, kun koronavirus selätetään. Ennen korona-aikaa rajaliikenne on ollut hyvin intensiivistä. Viisumeja on myönnetty keskimäärin miljoona kappaletta vuodessa, ja vuosittain Venäjältä Suomeen on tehty lähes neljä miljoonaa matkaa.

Kouvolassa sijaitseva Maahantulolupa-asioiden palvelukeskus onkin jo varautunut tuleviin ruuhkapiikkeihin venäläisten viisumien uusimisessa sitten, kun maahantulo Venäjältä Suomeen avautuu.

Tarvitaan globaalia ajattelua

Haavisto nosti puheenvuorossaan esille myös globaalin ajattelun tarpeen kriiseissä. Hän totesi, että yllättävän pandemiatilanteen alkuvaiheessa Eurooppa kääntyi sisäänpäin.

– Solidaarisuutta alussa oli vähemmän kuin olisi oletettu, siitä on hyvä ottaa oppia, hän sanoi.

Haaviston mukaan pandemia on aiheuttanut muun muassa syrjäytymistä ja siihen liittyviä ongelmia.

– Meidän vastuullamme on reagoida laajasti tähän eriarvoisuuteen, joka on päässyt koronaolosuhteissa syntymään. Osaltaan tässä auttaa elvytyspaketti, jolla voidaan hoitaa koronan jälkiseuraamuksia myös EU-tasolla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka