Kouvolassa 14 uutta koronatartuntaa viikonvaihteesta maanantaihin – Kymenlaaksossa koronaviruksen ilmaantuvuus on nousussa

Sairaalahoidossa Kymenlaaksossa on kolme potilasta. Karjalan prikaatissa kaksi uutta virustartuntaa viikonvaihteessa.

Koronarokotukset jatkuvat Kymsoten alueella, myös Kouvolan Hansassa. Arkistokuva. Anu Kiljunen

Johanna Tenovirta

Kouvolassa varmistui lauantaista maanantaihin yhteensä 14 uutta koronatartuntaa, ilmoitti Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL maanantaina koronakartallaan. Epidemian alusta lähtien Kouvolassa on ollut 1 246 tartuntaa. Iitissä tartuntojen määrä oli maanantaina 52.

Kymenlaakson ilmaantuvuusluku oli maanantaina THL:n mukaan 68. Luku kuvaa taudin ilmaantuvuutta kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti. Kahden edeltäneen viikon luku oli 61.

Kymenlaaksossa on varmistunut kahden viime viikon aikana 111 koronatartuntaa. Kahden edeltäneen viikon lukumäärä oli 101.

Kymenlaaksossa varmistui lauantain ja maanantain aikana 19 uutta koronavirustartuntaa. Kymsoten alueella on todettu epidemian alusta yhteensä 2 699 koronavirustartuntaa.

Sairaalahoidossa Kymenlaaksossa on tällä hetkellä kolme koronaviruspotilasta.

11.– 18. lokakuuta Kymsote tutki 1 839 koronanäytettä. Maaliskuusta 2020 Kymsotessa on tutkittu yhteensä 141 063 näytettä.

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilastoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Lisäksi THL:n tilastot päivittyvät viiveellä Kymsoteen verraten.

Puolustusvoimilla Kouvolassa Karjalan prikaatissa varmistui viikonvaihteessa kaksi uutta virustartuntaa. Sunnuntaina tartunnan saaneita oli Karjalan prikaatilla yhteensä kuusi.

Koko maassa THL raportoi maanantaina viikonvaihteen jäljiltä yhteensä 1 310 uutta virustartuntaa. Suomessa on epidemian alusta ollut 151 207 koronatartuntaa.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka