Kouvolassa viisi uutta koronatartuntaa tiistaina

Kymsotella oli sairaalahoidossa kaksi potilasta koronan takia. Suomessa oli maanantain jälkeen kahdeksan uutta koronakuolemaa.

Kymsoten alueella on otettu koronaepidemian alusta, maaliskuusta 2020 lähtien yli 141 000 koronavirusnäytettä. Taru Hokkanen

Johanna Tenovirta, STT

Kouvolassa varmistui tiistaina viisi uutta koronatartuntaa, Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL kertoi koronakartallaan. Kouvolassa on epidemian alusta ollut 1 251 tartuntaa. Iitissä tartuntojen määrä pysyi ennallaan. Määrä oli 52.

Kymenlaaksossa varmistui tiistaina viisi uutta koronavirustartuntaa, Kymsote ilmoitti. Kymsoten alueella on epidemian alusta varmistunut 2 704 tartuntaa. Sairaalahoidossa Kymsotella on tällä hetkellä kaksi koronaviruspotilasta.

Kymenlaaksossa ilmaantuvuusluku oli THL:n mukaan 68. Luku kuvaa tartuntojen määrää kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohti. Kahden edeltäneen viikon luku oli 61.

Kahden viime viikon aikana Kymenlaaksossa on ollut 112 tartuntaa. Kahden edeltäneen viikon lukumäärä oli 100.

THL julkaisee varmistetuista tapauksista kuntakohtaisia tietoja koronakartta-palvelussaan. Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilastoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Lisäksi THL:n tilastot päivittyvät viiveellä Kymsoteen verraten.

Suomessa raportoitiin tiistaina 580 uutta koronavirustartuntaa, THL kertoi. Kahden viime viikon aikana on raportoitu 7 677 tartuntaa, mikä on 886 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Koko maassa oli tiistaina raportoitu yhteensä 151 787 koronatartuntaa.

THL:n mukaan Suomessa oli maanantain jälkeen kahdeksan uutta koronavirukseen liittynyttä kuolemaa. Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa yhteensä 1 128 ihmistä epidemian alusta lähtien. Kuolleista useampi kuin neljä viidestä eli 84 prosenttia oli yli 70-vuotiaita.

Viimeisimpien THL:n julkaisemien lukujen mukaan sairaalahoidossa oli koronaviruksen vuoksi Suomessa yhteensä 218 potilasta. Heistä 33 oli tehohoidossa.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka