Kouvolassa riittää tekemistä syyslomalla – Kokosimme menovinkit lapsille ja nuorille

Lomaviikolla voi tutustua esimerkiksi arkkitehtuuriin tai e-urheiluun, retkeillä luonnossa, hengailla nuorisotiloissa tai nauttia valotaiteesta.

Kouvolassa on järjestetty liikunnallista tekemistä syyslomalaisille. Arkistokuvassa veteen hyppää Kristian Kossila. Katja Juurikko

Paavo Forsberg

Syyslomaa vietetään Kouvolan kouluissa ensi viikolla. Toimettomaksi ei kuitenkaan tarvitse jäädä, sillä Kouvolassa on järjestetty runsaasti monipuolista ohjelmaa koko perheelle.

Arkkitehtuurikasvatusta Tehtaanmäen koululla

Tehtaanmäen koululla Inkeroisissa ja Anjalan nuorisokeskuksessa järjestetään 25.–26. lokakuuta Arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen leiri 5.–7. -luokkalaisille lapsille.

Majoitus ja ruokailut järjestetään Nuorisokeskus Anjalassa. Leiripäiviä vietetään Tehtaanmäen koululla. Suomen Muotoilukasvatusseura ja lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkki vastaavat arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksesta.

Leirillä kokeillaan, rakennellaan ja opitaan itse tekemällä. Ilmoittautumiset 20. lokakuuta mennessä Nuorisokeskus Anjalan kautta. Leirin hinta on 30 euroa osallistujaa kohden.

Liikuntaa ja ulkoilua

Ensisijaisesti ala-asteikäisille suunnatulle sisäseikkailuradalle pääsee Valkealatalolla maanantaina 25. lokakuuta ja Korian monitoimitalolla tiistaina 26. lokakuuta. Rata on auki molemmilla kerroilla kymmenestä kahteentoista aamupäivällä.

Keskiviikkona Kouvolan nuorisopalvelut järjestää nuorille syyslomaretken Superparkkiin ja Itäkeskukseen Helsinkiin. Ilmoittautuminen on päättynyt.

Torstaina voi paistaa makkaraa Harjunmäen laavulla. Lähtö Valkealan nuorisotilalta kello 13. Makkaranpaistoa on luvassa myös seuraavana päivänä Niskalan laavulla kello 15–21. Kuusankosken nuorisotilaan pääsee sateen sattuessa.

Perjantaina 29. lokakuuta alaikäiset pääsevät uimaan maksutta Inkeroisten, Kuusankosken, Urheilupuiston sekä Valkealan uimahalleihin.

Perjantaina 29. lokakuuta alaikäiset pääsevät maksutta Kouvolan uimahalleihin. Katja Juurikko

Heijastinseikkailu Valkealan Harjunmäellä on käynnissä koko loman ajan. Hieman yli kilometrin pituinen, heijastimin merkattu reitti lähtee Harjunmäen laavulta.

Kouvolan kaupungin liikuntamaskotti Kääkin luontokierros Alakylän luontopoluilla on käytössä lauantaista 23. lokakuuta alkaen aina loman loppuun. Luontokierroksen varrella on koko perheelle soveltuvia kysymyksiä.

Kouvolan, Kuusankosken, Inkeroisten ja Valkealan jäähalleissa on mailallisia ja mailattomia yleisöluisteluvuoroja pitkin viikkoa.

Lomalla voi lähteä vaikka liikuntamaskotti Kääkin luontokierrokselle Alakylän luontopolulle Johannes Wiehn

Pelaamaankin pääsee

Inkeroisten nuorisotilassa järjestetään maanantaina 25. lokakuuta pöytätennis- ja biljarditurnaukset. Pöytätennisturnaus alkaa kahdelta iltapäivällä, biljardi viideltä. Seuraavana päivänä samassa tilassa järjestetään bingo kello 14 ja 18.

Pakohuonepeliin voi osallistua keskiviikkona 27. lokakuuta Korian nuorisotilassa kello 14–20 ja Valkealan nuorisotilassa kello 10–16.

Torstaina on vuorossa Kouvolan nuorisopalveluiden järjestämä pelitapahtuma nuorille, aikuisille, huoltajille ja ammattilaisille. Tapahtuma pidetään Kouvolan keskustan nuorisotilassa kello 14–20. Siellä pääsee kokeilemaan striimausta ja pelivideoiden tekemistä sekä kisailemaan Counterstrike- ja Fortnite -peleissä.

Työterveyspsykologi Simo Nuutinen kertoo pelaamisen hyödyistä ja Atte Jäntti esittelee Kouvolan urheiluakatemian uutta e-urheilulinjaa.

Nuorisotiloissa tapahtuu

Kaupungin nuorisotiloissa on iltapäivisin ohjelmaa pitkin syyslomaviikkoa. Nuorteniltoja järjestetään maanantaina Korian nuorisotilassa ja tiistaina Elimäen nuorisotilassa. Nuortenillat kestävät kahdesta iltapäivällä kahdeksaan illalla.

Keskiviikkona Inkeroisten nuorisotilassa voi nauttia aamiaista "jenkkityyliin" puoliltapäivin. Samana iltapäivänä Valkealan nuorisotilassa vietetään tyttöjen iltapäivää kello 13–16. Ilmoittautuminen etukäteen.

Torstaina Kuusaan nuorisotilassa pidetään Halloween-naamiaiset kello 16–20.

Nuorisotiloissa järjestetään mm. nuorteniltoja, halloween-naamiaiset ja elokuvailta Moises Garibay

Perjantaina Valkealan Nuorisotilassa klo 15.30 on noin viidesluokkalaisille suunnattu leffatuokio ja klo 18 vanhemmille nuorille tarkoitettu elokuvailta.

Perjantaina Kouvolan keskustan nuorisotilan lavalla esiintyy Helmi Jalo & Roope Liikkanen. Keikka alkaa kuudelta. Musiikin merkeissä jatketaan lauantaina, kun ohjelmassa on askartelua ja Singstar-karaokepelin pelaamista puoli kahdesta iltayhdeksään.

Syysloma loppuu valoisissa tunnelmissa

Lux Like Kouvola -valotaidetapahtuma alkaa syysloman loppupuolella perjantaina 29. lokakuuta. Se jatkuu seuraavan viikon loppuun asti. Kaikille avoimessa tapahtumassa on esillä kahdeksan valotaideteosta.

Avajaispäivänä klo 18–22 nähdään Random Doctors VJ-ryhmän teos, Lux us 6A, joka heijastetaan Kuusankoskitalon seinään. Musiikin teokseen ovat tuottaneet Esa Kotilainen ja Aleksi Perälä.

Kuusankoskitalon ympäristössä on tapahtuman ajan nähtävillä kaksi muutakin valoteosta. Kouvolatalolla teoksia on kaksi ja kävelykatu Manskilla yksi.

Tapahtumaan kuuluu lisäksi kaksi työpajaa, jotka järjestetään 5. ja 6. marraskuuta.

Tarkemmat tiedot syysloman tapahtumista ovat nähtävissä Kouvolan kaupungin sivuilta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka