Kouvolassa 7 uutta koronatartuntaa keskiviikkona – Viidessä paikassa eri puolilla Kouvolaa on voinut altistua virukselle maanantaina

Kymenlaakson ilmaantuvuusluku jatkaa nousua. Sairaalahoidossa on Kymsotella 3 koronapotilasta.

Kymenlaaksossa maskeja voi käyttää oman harkinnan mukaan. Ruuhkaisissa julkisissa sisätiloissa niiden käyttöä suositellaan edelleen. Arkistokuva. Katja Juurikko

Johanna Tenovirta

Kouvolassa varmistui keskiviikkona 7 uutta koronavirustartuntaa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kertoo koronakartallaan. Kouvolassa on todettu 1 253 koronatartuntaa epidemian alusta lähtien. Iitissä tartuntoja on ollut 52.

Kymenlaakson ilmaantuvuusluku jatkaa nousuaan. Keskiviikkona ilmaantuvuusluku oli 71. Se kuvaa taudin ilmaantuvuutta kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohti. Kahden edeltäneen viikon luku oli 60.

Kymenlaaksossa on ollut kahden viikon aikana 116 tartuntaa. Vastaava luku kahden edeltäneen viikon aikana oli 98.

Kymenlaaksossa varmistui keskiviikkona 13 uutta tartuntaa, Kymsote kertoo verkkosivullaan. Kymenlaaksossa on varmistunut 2 717 tartuntaa. Sairaalahoidossa on 3 koronaviruspotilasta.

Tämän viikon maanantaina on voinut altistua koronavirukselle viidessä ei paikassa Kouvolassa ja Kuusankoskella. Näissä paikoissa on kyseiseen aikaan ollut koronavirustartunnan saanut henkilö, joka on voinut altistaa eli tartuttaa koronaviruksen muille samaan aikaan paikalla oleville henkilöille.

Kouvolan Prismassa altistuminen on voinut tapahtua marketissa, S-pankissa ja apteekissa kello 16–17. Kouvolassa Kaunisnurmen R-kioskilla on käynyt koronaa kantanut kello 15 aikoihin. Kuusankosken kirjastossa altistuminen on voinut tapahtua maanantaina kello 15–16.

Kymsoten ja THL:n ilmoittamissa tapausmäärissä on eroja. Eroavuuksien pääasiallinen syy on, että THL:n tilastoissa näkyy sellaisia tapauksia, jotka asuvat tai on muutoin hoidettu Kymsoten ulkopuolella, mutta ovat kirjoilla Kymenlaaksossa. Lisäksi THL:n tilastot päivittyvät viiveellä Kymsoteen verraten.

Koko maassa THL varmisti 312 uutta koronatartuntaa keskiviikkona. Kaikkiaan Suomessa on varmistettu 152 099 tartuntaa epidemian alusta.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 7 605 tartuntaa, mikä on 707 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Viimeisen kahden viikon tartunnoista noin 70 prosenttia on todettu alle 40-vuotiailla.

Uutista korjattu kello 14.43. Koronapotilaita on sairaalassa 3.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka