Rumpukuja 2:n koko tarina julkaistaan sunnuntaina – Miten omakotitalosta tuli vuosikymmenten pituinen riita Kouvolassa?

Kiinteistön omistaja kertoo nyt oman näkemyksensä siitä, miten nykytilanteeseen on päädytty.

Rumpukujan omakotitalo on ollut rakenteilla vuodesta 1983 alkaen. Katja Juurikko

Matti Tieaho

Kouvolalaiset ovat äimistelleet Rumpukuja 2:ssa olevaa rakennuskompleksia, josta kiinteistön omistaja Vesa Jyrkinen ja kaupunki ovat kiistelleet yli 20 vuotta. Riitaa on puitu paitsi Kouvolassa myös hallinto-oikeuksissa.

Vesa Jyrkinen kertoo sunnuntaina ilmestyvässä Kouvolan Sanomien laajassa haastattelussa, miten riita kehkeytyi ja mikä tilanne on nyt 38 vuotta rakentamishankkeen aloittamisen jälkeen.

Rumpukuja 2:een piti tulla omakotitalo, jossa oli tilaa kolmessa kerroksessa satoja neliömetrejä. Jyrkisellä oli viranhaltijoiden kanssa vaikeuksia jo ennen kuin kuokka saatiin iskettyä Rumpukuja 2:n maaperään.

Syksyllä 1983 alkanut rakennushanke pysähtyi kevättalvella 1998, kun kaupunki ei myöntänyt rakentamiselle enää jatkoaikaa. Naapurit olivat vedonneet kaupunkiin rakennushankkeen ongelmien ratkaisemisesta jo aikaisemmin.

Marraskuussa teknisen lautakunnan lupajaosto pohtii, antaako sen lainvoimaiselle purkuluvalle toteuttamisluvan. Jyrkiselle on jätetty myös ostotarjous tontista.

Jyrkinen ei ole valmis myymään tonttiansa. Hän on valmis valittamaan Itä-Suomen hallinto-oikeuteen, jos kaupunki antaa Rumpukujan kiinteistölle luvan toteuttaa purku.

Rumpukujan tilanteesta on tehty lukuisia juttuja. Siitä on tehty myös televisio-ohjelma, ja naapurien mukaan paikkaa käy ihmettelemässä väkeä muualtakin kuin Kouvolasta.

Sunnuntain laajassa reportaasissa Jyrkinen kertoo ensimmäistä kertaa oman näkemyksenä riidan kehittymisestä. Juttu julkaistaan sekä sunnuntain paperilehdessä että aamulla verkossa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kouvolalainen mies alkoi rakentaa hulppeaa omakotitaloa Kellomäkeen lähes 40 vuotta sitten, nyt unelmasta on jäljellä iso riita ja kasa romua – Tässä jutussa kerrotaan surullisenkuuluisan Rumpukuja 2:n tarina
    24.10.2021 5:00
  2. Tällainen talo Rumpukujalle piti rakentaa – Katso havainnekuvat Kouvolan kuuluisimmasta rakennusriidasta
    24.10.2021 5:00

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka