Korialaislähtöinen Eino Solje on palkittu Vuoden nuorena kliinisenä tutkijana – "Arvostettu otsalohkodementian tutkija"

31-vuotias työskentelee Solje Itä-Suomen yliopistossa.

Korialaislähtöinen lääkäri ja tutkija Eino Solje on ehtinyt olla monessa mukana. Anne Penttinen

Tapani Olkku

Korialaislähtiöinen Eino Solje on Vuoden nuori kliininen tutkija. Palkinto julkistettiin Nuori lääkäri -päivillä perjantaina.

31-vuotias Solje työskentelee otsalohkodementian tutkimusryhmän johtajana Itä-Suomen yliopistossa ja vierailevana tutkijana Brescian yliopistossa Italiassa.

Palkintoraati kuvailee häntä arvostetuksi ja kansainvälisesti verkostoituneeksi otsalohkodementian tutkijaksi

Palkinto myönnetään vuosittain merkittävää kliinistä tutkimustyötä tekevälle lääkärille, jonka valmistumisesta on enintään kymmenen vuotta.

Palkintoperusteena on myös tutkimuksen ansiokas yhdistäminen työ- ja muun elämän kanssa. Palkinnon saajan valitsee Nuorten lääkärien yhdistyksen, Duodecimin ja Finska Läkareskällskapetin palkintolautakunta.

Lautakunnan mukaan Solje on aktiivinen ja menestynyt tutkija ja kansainvälisesti verkostoitunut oman alansa vaikuttaja. Oman tutkimustoiminnan lisäksi kiitosta ja huomiota sai Soljen opetus- ja ohjaustyö.

– Eino Solje yhdistää tutkimuksen, opettamisen ja kliinisen työn kuitenkin asioita priorisoiden, sanoo Nuorten lääkärien yhdistyksen puheenjohtaja Jesper Perälä tiedotteessa.

Solje on osallistunut urallaan aktiivisesti myös yhteiskunnalliseen keskusteluun tutkijoiden aseman parantamiseksi.

Solje sanoo kokevansa palkinnon tunnustuksena hänen ryhmänsä valitsemasta tutkimuslinjasta.

Hän uskoo, että muistisairauksiin tullaan löytämään parantavia lääkehoitoja.

– Uskon, että työikäisten epätyypillisiin sairauksiin hoidot tulevat löytymään nopeammin. Niissä korostuu perinnöllisten tekijöiden merkitys, mikä helpottaa niiden tutkimista. Siksi näiden tautien varhaisdiagnostiikan kehittäminen ja tautimekanismien selvittäminen on erittäin tärkeää, hän sanoo tiedotteessa.

Kommentoi

Mainos: Kouvolan Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka