Haiseva yllätys iski omakotitaloon Voikkaalla, kun viemärivesi tulvi talon alakertaan – "Sympatiat olivat asukkaiden puolella"

Tiina Knaappila

Viemärivedet tulvivat omakotitalon alakertaan Voikkaalla keskiviikkona. Asemamestari Joni Höijer Kymenlaakson pelastuslaitokselta kertoo, että jätevesi ehti peittää alakerran kaikki lattiapinnat ja aiheuttaa mittavat vahingot.

Rinnetontilla olevan omakotitalon alakerrassa on asuin- ja saunatiloja, jotka menivät nyt ammattipuhditukseen tai jopa remonttikuntoon.

– Täytyy sanoa, että sympatiat olivat kyllä asukkaiden puolella, Höijer sanoo.

Pelastuslaitos osallistui vahingontorjuntaan imuroimalla jätevettä ja siivoamalla jälkiä.

Virtaus viemäreissä oli muuttunut tuntemattomasta syystä ja työntänyt jätevettä väärään suuntaan ylös lattiakaivoista. Kun pelastuslaitos pääsi paikalle, jätevettä oli jo osittain virrannut takaisin viemäriverkkoon. Silti lattioilla oli edelleen muutaman senttimetrin kerros jätevettä.

Talon asukas oli huomannut asian välittämästi hajun perusteella ja soitti pelastuslaitoksen apuun noin kello 17.30. Pelastuslaitoksen antamien ensitoimien jälkeen asiaa selvittelee vesilaitos.

Höijerin mukaan vika on yleensä viemäriverkostossa, jos jäteveden virtauksen suunta muuttuu. Se, löytyykö viallinen kohta kaupungin vai kiinteistön omalta alueelta, selviää vasta alan ammattilaisten tutkimuksissa.

Palvelut

Ruokapaikka